23/4/11

Κοσμοσυρροή στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο χωριό μας

Εκατοντάδες συγχωριανοί μας, που διαμένουν μόνιμα στο χωριό αλλά και αρκετοί προσκυνητές – επισκέπτες, παρακολούθησαν με κατάνυξη τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην Κρέντη, μέχρι σήμερα το πρωί Μεγάλο Σάββατο.






Από την Μ. Τρίτη, κάθε βράδυ στις ακολουθίες του Νυμφίου, η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου ήταν γεμάτη από συγχωριανούς μας. Την Μ. Τετάρτη έγινε εξομολόγηση, στην οποία προσήλθαν αρκετοί συγχωριανοί μας και το απόγευμα στον Άγιο Αθανάσιο τελέστηκε το Μέγα Ευχέλαιο. Την Μ. Πέμπτη και κυρίως την Μ. Παρασκευή, ο κόσμος κατέκλυσε τον Ναό μας και στην περιφορά του Επιταφίου, εκατοντάδες πιστών συμμετείχαν με ευλάβεια στην πομπή και λιτάνευση που έγινε σε όλο το χωριό.
Νωρίτερα η χορωδία του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ μας, έψαλε τα εγκώμια, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους τους πιστούς.
Την επομένη. Μ. Σάββατο το πρωί, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, η λεγομένη και πρώτη Ανάσταση, πάνω στο Πανάγιο Σώμα του Κυρίου μας, στο Κουβούκλιο του Επιταφίου, που ήταν στο κέντρο του Ναού, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί εκ των οποίων οι περισσότεροι κοινώνησαν των Αχράντων του Χριστού μας Μυστηρίων.
Σε λίγες ώρες, σύμπασα η μικρή κοινωνία της Κρέντης αλλά και οι επισκέπτες – προσκυνητές, θα προσέλθουν στον Άγιο Νεκτάριο για την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που θα ακολουθήσει.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος θα τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά και θα ανταλλάξουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΕΝΤΙΩΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ