24/4/11

Με λαμπρότητα και με Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα γιορτάστηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Κρέντη

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε  η Ανάσταση του Θεανθρώπου στο χωριό μας. Φέτος μάλιστα είχαμε την μεγάλη ευλογία να κάνουμε Ανάσταση στο χωριό μας, με το Άγιο Φως που ήλθε από την Αθήνα και με την συνδρομή του Αντιδημάρχου Αγράφων κ. Δ. Βελεάτη, μετέφερε δια μέσω Καρπενησίου στην Κρέντη ο εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης.  







Γύρω στις 11,30, έφτασε το Άγιο Φως στην Κρέντη και στις 12.00 από τα χείλη του Ιερέα μας ακούστηκε το ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ. Λίγο αργότερα από τα στόματα εκατοντάδων Κρεντιωτών και προσκυνητών εψάλλει το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών», με πλήθος βεγγαλικών να κατακλύζει τον ουρανό του πανέμορφου χωριού μας.
Στην συνέχεια ακολούθησε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 συγχωριανοί μας εκ των οποίων μάλιστα οι περισσότεροι κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι γεροντότεροι του χωριού μας τσούγκρισαν κόκκινα αυγά με τον εφημέριο μας, ανταλλάσοντας ευχές όπως και όλοι οι πιστοί μεταξύ τους.
Τη σημερινή γιορτινή μέρα ας ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα. Ας θυμηθούμε το μήνυμα του Ιησού. Ταπεινοφροσύνη, συμπόνια για τον συνάνθρωπο, συγχώρεση για τους εχθρούς μας και αγάπη για όλους.
Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από την ΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Κρέντη
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ