2/6/16

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


 Στα πλαίσια των συνεχών δράσεων για το περιβάλλον, του Κατηχητικού μας Σχολείου και ενόψει της επερχόμενης παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα 29 Μαΐου 2016, τα παιδιά του Κατηχητικού μας, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου αλλά και στο χώρο δίπλα από το Πνευματικό μας Κέντρο.

Προηγήθηκε η κατάλληλη προετοιμασία του χώρου και έτσι τα παιδιά, με την καθοδήγηση του π. Ευαγγέλου, με χαρά και δυναμισμό, φύτεψαν 20 δένδρα και θα ακολουθήσει δενδροφύτευση και άλλων δένδρων σε άλλες περιοχές του χωριού.















Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται και διδάσκεται, γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από το σεβασμό του ανθρώπου προς το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, μέσα στο οποίο ζει και αναπτύσσεται, δημιουργεί και προοδεύει. Σέβομαι το περιβάλλον σημαίνει πως συνειδητοποιώ τη θέση μου μέσα στο χώρο τον οποίο ζω, άρα σέβομαι και τον εαυτό μου. Σέβομαι το φυσικό περιβάλλον και το προστατεύω για τη βαρυσήμαντη και πολυσήμαντη αξία του, γιατί είναι τροφός, πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας. Γιατί ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τη φύση, να παίρνει τις πρώτες ύλες και να κατασκευάζει προϊόντα χρήσιμα για τη ζωή.

Τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου Κρέντης και σε αυτή την δράση πρωτοπόρα.