2/6/16

Παραχωρείται στο Δήμο Αγράφων το κτήριο του Ειρηνοδικείου στο Κερασοχώρι

Το σπουδαίο αυτό μαντάτο ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Θεόδωρο Μπαμπαλή, ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση το περασμένο Σάββατο στη Βίνιανη.



Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Αγράφων, θεωρείται η παραχώρηση του κτηρίου του Ειρηνοδικείου Κερασοχωρίου από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, στο Δήμο προκειμένου να στεγαστούν στο κτήριο αυτό οι υπηρεσίες που σήμερα είναι διασκορπισμένες.
Το όλο θέμα συζητήθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Μαρτίου 2015 και από τότε υπεβλήθη σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, του Υπουργείου Οικονομικών, όπου έχει μεταβιβασθεί το κτίριο από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων, μετά την κατάργηση του Ειρηνοδικείου.

Το περασμένο Σάββατο 28 Μαΐου 2016, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση στη Βίνιανη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Κουίκ, γνωστοποίησε στον Δήμαρχο και τους μετέχοντες στην εκδήλωση, ότι η αναμενόμενη Υπουργική απόφαση για την μεταβίβαση του κτηρίου στον Δήμο έχει πλέον ολοκληρωθεί. «Το χαρτί για το ειρηνοδικείο κ. Δήμαρχε είναι έτοιμο» τόνισε χαρακτηριστικά.