9/6/16

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο εφημέριός μας με αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο π. Γ. Κων/νου, τον Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο του Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος στο ΤΠΔΥ, εφημέριο του χωριού μας π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον Γ.Γ. π. Βασίλειο Χρηστίδη, τον Ταμία π. Μιχαήλ Μεντζάκη και τον εκπρόσωπο Τύπου π. Κων/νο Μιχαηλίδη.


Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχθηκε με περίσσια πατρική αγάπη την αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί της οδού Αγίας Φιλοθέης, όπου και ενημερώθηκε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους κληρικούς και από τον εκπρόσωπο του Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος στο ΤΠΔΥ, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, για τις τελευταίες εξελίξεις με το εφάπαξ των κληρικών και τις διατάξεις του νέου Νόμου 4387.
Το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ για άλλη μια φορά διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο για την ειλικρινή πρόθεσή του για αγαστή συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δίνονται καλύτερα λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν και ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι πολύ σύντομα θα παραχωρηθεί Γραφείο στον ΙΣΚΕ, στα ανακαινισθέντα κτήρια της Ιεράς Συνόδου, δίπλα από την Μονή Πετράκη.
Το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ, στην προσπάθεια και τον αγώνα που κάνει για να σταματήσει τις αδικίες εις βάρος του εφημεριακού κλήρου, όπως αυτές προκύπτουν από τον νέο Νόμο, στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και πολύ πιθανόν και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.