27/5/16

ΣTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΑΣ


 Στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων των οκτώ Συνδέσμων της Ενώσεως Κληρικών Κρήτης, συμμετείχε χθες Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, το μέλος του Δ.Σ. του ΤΠΔΥ, εκπρόσωπος του Τομέα Προνοίας Εφημεριακού Κλήρου και εφημέριος του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Οι εργασίες της Συνελεύσεως, των Αντιπροσώπων των οκτώ Συνδέσμων της Ενώσεως Κληρικών Κρήτης, που έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Ιερού Ναού της Παναγίας Μπεντεβή, στο Ηράκλειο Κρήτης, χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αντιπροσώπων, καθότι συμμετείχαν σε αυτή πάνω από 60 ιερείς αλλά και από την άψογη οργάνωσή της από τον Πρόεδρο π. Ζαχαρία Αδαμάκη και τα Μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως.

Ο π. Ευάγγελος, που βρέθηκε στην Κρήτη και θέματα που αφορούν τον Θρησκευτικό Τουρισμό, αφού χαιρέτησε τους αδελφούς, αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό που έγινε νόμος του κράτους στις 12 Μαΐου 2016, ως μια γενική ενημέρωση, για τα νέα μισθολόγια των κληρικών, που είναι ενταγμένοι σε ειδικό μισθολόγιο, για τις αλλαγές στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ιερών και των προστατευομένων μελών και φυσικά για το που βρίσκονται τα 511 εκκρεμή εφάπαξ των κληρικών που έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και τα οποία ως γνωστό έχουν παγώσει από το Αύγουστο του 2013. Επ΄ αυτού ο εφημέριός μας, ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΠΔΥ, ενημέρωσε τους κληρικούς, ότι το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016, οι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν τα εφάπαξ τους.
Τέλος ο εκπρόσωπος του Τομέα Προνοίας Εφημεριακού Κλήρου, του ΤΠΔΥ, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους των Συνδέσμων της Ενώσεως Κληρικών Κρήτης, ότι από 1-1-2017, ο εφημεριακός κλήρος, σύμφωνα με τον νέο νόμο (ΕΦΚΑ 4387/2016), ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν θα εκπροσωπείτε στο νέο φορέα διοίκησης του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. και πως αυτό θα πρέπει να προβληματίσει άμεσα τους κληρικούς καθότι με τα νέα πλέον δεδομένα είναι πιθανόν να μην έχουν  καθόλου παρουσία στο Δ.Σ, και υπό καμία μορφή.
Στη συνέχεια, πολλοί ιερείς έθεσαν ουσιώδη ερωτήματα στον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, επί πολλών θεμάτων που αφορούσαν το μισθολόγιό τους, το συνταξιοδοτικό και το εφάπαξ.
Νωρίτερα και πριν ο λόγος δοθεί στον εκπρόσωπο του Τομέα Προνοίας Εφημεριακού Κλήρου, του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ο δυναμικός Πρόεδρος της Ενώσεως Κληρικών Κρήτης, π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη που πήγε στην Κρήτη, και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Συνδέσμων, για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ιερείς και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σε μια εποχή μάλιστα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΑΠΑ ΜΑΝΩΛΗ 

Ακόμη το Προεδρείο, στο οποίο μετείχαν, ο π. Γεώργιος Μυλάκης, ο π. Ανδρεάς Καλιοτζάκης, ο π. Νικόλαος, Νικηφοράκης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Συνδέσμων και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τους κληρικούς της Κρήτης, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην επερχόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα διεξαχθεί  στην Κρήτη από 17 – 27 Ιουνίου 2016. Για το θέμα αυτό μάλιστα η Ένωση Κληρικών Κρήτης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

Με το πέρας των εργασιών της Συνελεύσεως ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, το Δ.Σ και όλους τους πατέρες για την αγάπη τους στο πρόσωπό του και για την εν γένει αβραμιαία φιλοξενία τους. Τόνισε ότι από την πλευρά του, θα ενημερώνει πάντα τους κληρικούς της Κρήτης για τις όποιες άλλες εξελίξεις στο Ταμείο αλλά και για άλλα ακόμη σημαντικά ζητήματα. Κλείνοντας δώρισε στον Πρόεδρο π. Ζαχαρία Αδαμάκη, ως ευλογία από την αγιοτόκο Ευρυτανία, μια εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας όπως και στα μέλη του Δ.Σ. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί ιερείς ευχαρίστησαν τον π. Ευάγγελο για την πολύ καλή ενημέρωση που είχαν ευχόμενοι άπαντες καλή επιστροφή στην έδρα του.