12/11/15

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η Κρέντη την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επσκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού (8 και 9 Νοεμβρίου)
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε εσπερινός εις το Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή του νέου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου π. Δημητρίου Μώκα.
















Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων και εφημερίων μας και των ιερέων της περιοχής, π. Βασιλείου Βλάχου, από το Κερασοχώρι, του π. Νικολάου Ριζογιάννη, Επισκοπής, π. Βασιλείου Ρεσίτη, Χρυσόβων, π. Βασιλείου Μαυρογόνατου, Λημερίου, π. Θωμά Γκορόγια, Δυτ. Φραγκίστας και π. Κων/νου Κοντογεώργου, Αγίου Βλασίου.
Στο ψαλτήρι, πέραν των δικών μας, του Θανάση Ντάλλα και του Απ. Μάκκα, συνέψαλαν, ο υποψ. Κληρικός Πέτρος Κώτσιας από την Βελαώρα και ο Κώστας Κωστόπουλος από την Ανατ. Φραγκίστα.  
Το θείο λόγο κήρυξε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο Άγιος της Συγγνώμης και της Αγάπης.
Συκοφαντήθηκε και αδικήθηκε ακόμη και από Ιεράρχες. Όμως με την αγνή του καρδιά και την κατά Χριστόν μίμηση τους συγχώρεσε, δίνοντάς μας το παράδειγμα και για σήμερα, κατέληξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε η λιτανευτική πομπή πέριξ του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού και η ακολουθία της Αρτοκλασίας, με κέρασμα ευλογία προς όλους.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, οι ΔΣ Αποστόλης Μάκκας και Κώστας Μάκκας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ηλίας Πολύζος, η Πρόεδρος του χωριού κ. Μαρία Μαρούλη και πλήθος κόσμου από το χωριό και την γύρω περιοχή που κατέκλυσαν την εκκλησία. Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, μεταβάλλεται σε ένα μεγάλο προσκύνημα για την Δυτ. Ευρυτανία. Ο Άγιος βοήθειά μας.