7/11/15

Ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση του Ιερού Βήματος του Αγίου Ν εκταρίου με την ευλογημένη συνδρομή του Μιλτιάδη και της Αρετής Τσέτσου.


Με την χάρη του Αγίου Νεκταρίου και την ευγενική χορηγία των εκλεκτών συγχωριανών μας Μιλτιάδη και Αρετής Τσέτσου αγιογραφήθηκε το μεγάλο τμήμα του ιερού Βήματος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, ακριβώς πάνω, αριστερά και δεξιά της Πλατυτέρας. Πιο συγκεκριμένα από τον εξαίρετο αγιογράφο μας, Γιάννη Ρεπάνη, αγιογραφήθηκε το Άγιο Μανδήλιο, η μεγάλη παράσταση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και δίπλα από την πλατυτέρα,
από την μια πλευρά η παράσταση της φιλοξενίας του Αβραάμ και από την άλλη η καιόμενη βάτος. Ακριβώς από κάτω τοποθετήθηκαν οι τοιχογραφίες των Δικαίων Θεοπατέρων Ιωακείμ και Άννης.  
Σιγά αλλά με σταθερά βήματα, ο αγιογραφικός διάκοσμος του Αγίου Νεκταρίου μπαίνει στην τελική του ευθεία. Ήδη εκφράστηκε ενδιαφέρον για δυο ακόμη μεγάλες παραστάσεις που θα γίνουν την άνοιξη. Έτσι θα απομένουν 8 ακόμη παραστάσεις στον «ουρανό» του Ναού για να ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο κομμάτι, πάνω από το ιερό Τέμπλο.

Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους ευλαβείς και πιστούς συγχωριανούς μας Μιλτιάδη και Αρετή Τσέτσου για την μεγάλη τους αυτή χορηγία – ευλογία, ευχόμενοι όπως ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου, χαρίζει υγεία και κάθε καλό σε αυτούς και τα παιδιά τους.