18/1/12

Έφτασαν μέχρι και εκεί... Έκλεψαν τα Τάματα από την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Ταταρνιώτισσας

Ακόμη και το μοναστήρι της Τατάρνας χτύπησαν ιερόσυλοι. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής 13 Ιανουαρίου, οι μοναχοί έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν πως το ένα παράθυρο από το καθολικό της Ιεράς Μονής ήταν σπασμένο. Μπαίνοντας το εσωτερικό του ναού διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν κλέψει όλα τα κοσμήματα, τα τάματα και τα αφιερώματα που είχαν αφήσει πιστοί στην εικόνα της Παναγίας, η αξία των οποίων σύμφωνα με την εκτίμηση ξεπερνάει τα 30 χιλιάδες Ευρώ.

Αμέσως ενημερώθηκε από τους πατέρες της Μονής η Αστυνομία και μετά από λίγο άνδρες της Σήμανσης διεξήγαγαν έρευνα στο ναό για δακτυλικά αποτυπώματα όπως και για άλλα στοιχεία ικανά να μαρτυρήσουν την ταυτότητα των  δραστών.
Την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και των κλοπιμαίων έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο ένας από τους δράστες λογικά θα πρέπει να είναι πολύ μικρόσωμος, αφού κατάφερε και μπήκε από το παράθυρο της εκκλησίας του οποίου είχαν σπάσει τα προστατευτικά σίδερα με λοστό και στην συνέχεια άνοιξε τις πόρτες στους συνεργούς του. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν μπήκαν στο ιερό, ούτε στο σκευοφυλάκιο, όπου υπήρχε κάμερα ασφαλείας. Οι μοναχοί δεν κατάλαβαν το παραμικρό, μιας και η διάρρηξη έγινε νυχτερινές ώρες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμη ότι από τους άνδρες της αστυνομίας, βρέθηκε ένα σκουφί, που ανήκε σε κάποιο από τους δράστες και μερικά από τα κλεμμένα τιμαλφή, που έπεσαν από τους διαρρήκτες κατά την έξοδό τους από το Μοναστήρι.  
«Η διάρρηξη έγινε την νύχτα» δήλωσε στην εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Δοσίθεος. «Ένας από τους δράστες αφού έσπασε ένα τζάμι από το καθολικό της Μονής, μπήκε μέσα στην εκκλησία και στην συνέχεια με λοστό παραβίασε την κεντρική πόρτα και έτσι μπήκαν μέσα και οι συνεργοί του και πήραν από την εικόνα της Παναγίας μας, σχεδόν όλα τα τάματα. Θέλω να πιστεύω ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά»