18/1/12

ΚΡΕΝΤΗ – ΔΟΞΑ 4-2 Μεγάλη νίκη της Κρέντης με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μάκκα που πέτυχε 4 γκολ!!! - Ο «φονιάς» ξαναχτύπησε




Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μάκκα που σημείωσε καρέ τερμάτων, η Κρέντη, επικράτησε δύσκολα με 4-2 της μαχητικής Δόξας, η οποία στο 63΄ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Το συγκρότημα του Γ. Χρυσαφόπουλου, που σκαρφάλωσε με την νίκη αυτή στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ήταν καλύτερο και δίκαια κατέκτησε την νίκη. Ωστόσο όμως η ομάδα του Γ. Παπαδήμου, ενός προπονητή που διδάσκει με το ήθος και την συμπεριφορά του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από αυτή την αναμέτρηση. ΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πέραν του μεγάλου, θετικού πρωταγωνιστή του παιχνιδιού αυτού, που ήταν ο στράικερ των γηπεδούχων, Κ. Μάκκας, υπήρχε και αρνητικός πρωταγωνιστής που ήταν ο κ. Κολοκώτσιος,
διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίος κατάφερε στο τέλος να τινάξει στον αέρα ένα πολύ όμορφο ματς, με ξεχωριστό αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Ο νεαρός ρέφερυ, προς έκπληξη όλων, έδωσε στο Β΄ Ημιχρόνιο 9 λεπτά καθυστέρηση που δεν δικαιολογείται, διότι, η μοναδική 2λεπτη διακοπή του αγώνα έγινε στον τραυματισμό του Ν. Βούρτσα καθώς και οι αλλαγές που και αυτές δεν έγιναν όλες. Αν δεν υπεδείκνυε λανθασμένα τόσα λεπτά καθυστέρηση, τίποτα απ΄ ότι έγινε στο τέλος του αγώνα δεν θα γίνονταν. Πέραν όμως αυτού, ο κ. Κολοκώτσιος, λες και δεν υπήρχαν άλλοι παράγοντες στο γήπεδο ή οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, έγραψε στο Φ.Α. ότι ο Γ. Βούρτσας που πήρε κόκκινη κάρτα, χτύπησε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή εκτός φάσης. Τα ντοκουμέντα διαψεύδουν τον κ. Κολοκώτσιο, καθότι το πράγματι σκληρό ως και αντιαθλητικό μαρκάρισμα του παίχτη της Κρέντης στον πιτσιρικά της Δόξας, που μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με κόκκινη κάρτα, έγινε πάνω στη φάση, δηλ. πάνω στο τάκλιν. Άλλο κ. Κολοκώτσιο χτύπημα εκτός φάσης και άλλο σκληρό μεν αλλά πάνω στη φάση. Γιατί όμως ο ρέφερυ δεν κατέγραψε το πραγματικό γεγονός; Ίσως κάτι θα είχε κατά νου… την ώρα που έγραφε το Φ.Α., αλλιώς δεν εξηγείται το τεράστιο λάθος του, αλλά και το γεγονός ότι αγνόησε το Βοηθό του, που περίμενε με την σημαία σηκωμένη και του έδωσε σαφείς εξηγήσεις για την φάση.  Καταδιακστέα η συμπεριφορά του παίχτη της Κρέντης να κάνει ένα τόσο δυνατό τάκλιν πάνω σε ένα  πολλά υποσχόμενο νεαρό ποδοσφαιριστή, όμως στο ποδόσφαιρο πολλές φορές συμβαίνουν αυτές οι φάσεις. Μάλιστα και προς τιμή του ο Γ. Βούρτσας παραδέχτηκε ότι έπαιξε σκληρά και ζήτησε συγνώμη.
‘Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η αναφορά στο Φ.Α., ότι «και ο Προπονητής  της Κρέντης, κινήθηκε απειλητικά προς το Διαιτητικό τρίο», πόση δόση αληθείας έχει; Με ποια λογική , η διαμαρτυρία σε πολύ έντονο ύφος του προπονητή της Κρέντης κ. Γ. Χρυσαφόπουλου, προς τον κ. Κολοκώτσιο με τη φράση «γιατί ανέχεστε να σας βρίζουν και γιατί δεν δίνετε κάρτα σε αυτόν που σας χτύπησε» μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή; Αν είναι έτσι γιατί δεν αναφέρθηκαν ακριβώς τα λόγια που είπε ο κ. Χρυσαφόπουλος, ή την πράξη με χειρονομίες που αποδεικνύουν την όποια απειλή που ισχυρίζεστε ότι δέχτηκε ο κ. Κολοκώτσιος; Δυστυχώς, καμία απειλή δεν υπήρξε και από κανένα και πόσο μάλιστα συνολικά κατά του διαιτητικού τρίου. Όσον αφορά το αναφερόμενο «σπρώξιμο» του Προέδρου της Δόξας κ. Δ. Μπράζια, για το οποίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο Φ.Α., μέσα στη γενίκευση των διαμαρτυριών, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπρωχναν τον Διαιτητή αγανακτισμένοι για τις αποφάσεις του. Μοναδικό μελανό σημείο, η κουτουλιά του Νταλλή στον κ. Κολοκώτσιο, πράξη πέρα για πέρα αντιαθλητική για την οποία αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά.
 Όμως απ΄ ότι είδαμε εμείς αλλά και όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Δυτ. Φραγκίστα καταλάβαμε ότι άπαντες, συμπεριφέρθηκαν όπως συμπεριφέρθηκαν, επειδή φρόντισε να τους πυροδοτήσει και μάλιστα με δυνατή πυρίτιδα ο κ. Κολοκώτσιος. Όσον αφορά το ερώτημα που τέθηκε, γιατί ο συγκεκριμένος διαιτητής σε ένα ακόμη αγώνα, ξέχασε τις κάρτες του στα αποδυτήρια, ας απαντήσουν οι ειδικοί… 
Τα όσα λοιπόν διαδραματίστηκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, στο ματς αυτό, παρότι έγιναν σε χρόνο μηδέν, καθότι δεν υπήρξε ΠΟΤΕ με βάση την κλασική μέτρηση του χρόνου, 9 λεπτά καθυστέρηση, είναι αυστηρώς καταδικαστέα και δεν πρέπει να επαναληφθούν. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και το βιντεάκι, που καταγράφουν στιγμές ντροπής, από αυτό το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, γιατί ο Ε.Π., έχει μάθει να σέβεται και να προστατεύει τους αναγνώστες του.
Δυστυχώς όμως αν:
1.οι διαιτητές δεν βελτιωθούν και δεν γίνουν σοβαροί και ταυτόχρονα αυστηροί,
2.οι παράγοντες, δεν το πάρουν απόφαση ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και όχι πόλεμος χαρακωμάτων,
3.Και κάποιοι ποδοσφαιριστές, αν δεν αποκτήσουν αθλητική παιδεία και δεν μάθουν να αγωνίζονται στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθε,
… δυστυχώς... το έρμο το ευρυτανικό ποδόσφαιρο, θα συνεχίσει να βρίσκεται για πολλά ακόμη χρόνια στην ίδια τριτοκοσμική κατάσταση, που βρίσκεται και τώρα, χωρίς καμιά ελπίδα για ανάκαμψη.
ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ…
Ας ασχοληθούμε και λίγο με το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η αναμέτρηση αυτή, ήταν ένα ματς - διαφήμιση για το τοπικό μας ποδόσφαιρο. 
Η Κρέντη του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και με τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο γύρισε το ματς και μετά το 63΄ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας πανάξια σε μια σπουδαία νίκη. Το Ραπτόπουλο του Γ. Παπαδήμου, που κατέβηκε στον αγώνα αυτό με πολλές ελλείψεις και κυρίως χωρίς τον Τύμπα, που ανήκει πλέον στην Κρέντη, έχοντας συμπαγή αμυντική γραμμή και μέσα από επικίνδυνες αντεπιθέσεις προσπάθησε τα μέγιστα για την έκπληξη, ωστόσο όμως δεν άντεξε και στο τέλος γνώρισε την ήττα με 4-2.
Στον αγώνα αυτό που έγινε στο γήπεδο της Φραγκίστας εξαιτίας του χιονιού και του πάγου που είχε το γήπεδο του Κερασοχωρίου, εντυπωσίασαν οι δυο σκόρερ της αναμέτρησης, τόσο για την ευχέρεια τους στο σκοράρισμα όσο και για τα υπέροχα τέρματα που σημείωσαν.  Τόσο ο Κώστας Μάκκας, που αποδεικνύεται δήμιος της Δόξας, καθότι και στο πρώτο γύρο, στο νικητήριο 3-2 της Κρέντης αυτός πέτυχε και τα 3 γκολ της ομάδας του, όσο και ο πιτσιρικάς Ηλ. Τσιαμάγκας, έδειξαν ότι είναι χαρισματικοί γκολτζήδες που ομορφαίνουν με την παρουσία τους το ταλαίπωρο τοπικό μας ποδόσφαιρο. 
Πέραν του σκόρερ από τους νικητές διακρίθηκαν και οι Μπαϊκούσης, Αρκουμάνης και Λ. Γούλας. Σημαντική η παρουσία του Γιώργου Παππά, που ήταν πραγματικός άρχοντας στο κέντρο της άμυνας της Δόξας και πολλοί καλοί οι  Τσιαμάγκας και Στασινός.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη παίζει εκτός έδρας με την Ποταμιά και η Δόξα υποδέχεται την Μυρίκη.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Ο Ντάλλας Αθ. με μπαλιά από την άμυνα βρήκε τον Μάκκα Κ., αυτός απέναντι στον Ντάλλη έκανε το γυριστό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ραπτοπούλου.
8΄ : Ο Μάκκας Ε. τροφοδότησε από αριστερά τον Γούλα, που πλάσαρε από καλή θέση όμως ο Παππάς απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
14΄ : Ο Παππάς έδωσε στον Τσιαμάγκα, ο οποίος σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
20΄ : Ο Μπαϊκούσης από δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Μάκκας Κ. ξεχασμένος από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ντάλλη έγραψε εύκολα το 1-0.
29΄ : Ο Γούλας «πάτησε» στον Μάκκας Ε., αυτός έπιασε γεμάτα χαμηλό σουτ εκτός περιοχής με τον πορτιέρο του Ραπτοπούλου να πέφτει και να μαζεύει στην δεξιά του γωνία.
33΄ : Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Βούρτσας Ν. πήρε την κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι όμως οι αμυνόμενοι απέκρουσαν πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
43΄ : Ο Στασινός έβγαλε την μπαλιά από δεξιά ο Τσιαμάγκας κινήθηκε όμορφα και από το ύψος του πέναλτι βρέθηκε τετα-τετ με τον Ντάλλα πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το πλασέ του Γούλα από καλή θέση έφυγε πάνω από την εστία του Ντάλλη.
62΄ : Εκτέλεση φάουλ του Κατσιάδα από καλή θέση πέρασε ελάχιστα πάνω από το αριστερό «Γ» της Κρέντης.
64΄ : Ο Ντζίμας Γ. έβγαλε την κάθετη για τον Τσιαμάγκα, αυτός βρέθηκε τετα-τετ με τον Ντάλλα και με πλασέ στην δεξιά του γωνία έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 1-2. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από πλευράς Ραπτοπούλου.
66΄ : Ο Ντάλλας Ι. έκανε το μακρινό γέμισμα από την άμυνα, ο Μάκκας Κ. κέρδισε την μπάλα από τους αμυντικούς, βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά και με πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ισοφάρισε σε 2-2.
70΄ : Ο Αρκουμάνης έβγαλε την μπαλιά για τον Μάκκα Κ., ο οποίος τετα-τετ με τον Ντάλλη πλάσαρε υποδειγματικά βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 3-2. Ο σκόρερ πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα μαζί με τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του και τους παράγοντες της ομάδας του.
82΄ : Ο Βούρτσας Γ. τροφοδότησε τον Γούλα, που έκανε μόνος την κούρσα από το κέντρο, αλλά σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, τρίπλαρε τον Ντάλλη όμως πλάσαρε αδύναμα με τον γκολκίπερ να μπλοκάρει.
95΄ : Ο Βούρτσας Γ. με μπαλιά βρήκε τον Μάκκα Κ., ο οποίος πλάσαρε στην έξοδο τον Ντάλλα πετυχαίνοντας το 4-2.
96΄ : Ο Βούρτσας Γ. χτυπάει με επικίνδυνη προβολή εκτός φάσης τον Τσιαμάγκα. Το ματς διακόπτεται και επικρατεί γενική σύρραξη. Το διαιτητικό τριο περικυκλώνεται στην γωνία από ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, καθώς επίσης και από παράγοντες.
98΄ : Ο Κολοκώτσιος αποβάλλει τον Βούρτσα Γ. με απευθείας κόκκινη.
100΄ : Ο τερματοφύλακας της Δόξας βλέπει και αυτός την κόκκινη καθώς χτύπησε τον διαιτητή της συνάντησης.
102΄ : Ενώ επικρατεί ακόμη γενική σύρραξη ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη της αναμέτρησης και πηγαίνει προς τα αποδυτήρια με τους παίκτες του Ραπτοπούλου να του διαμαρτύρονται συνεχώς.
Συνθέσεις ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε., Ντάλλας Αθ.(64΄ Βούρτσας Γ.), Αρκουμάνης, Τσιγαρίδας(64΄ Ντάλλας Ι.), Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος Κ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Μάκκας Ε., Γούλας(94΄ Φούκας)
Ραπτόπουλο (Γ. Παπαδήμος) : Ντάλλης, Γεωργαλής Β., Αζούκης(96΄ Παπαδήμος Θ.), Ντζίμας Θ., Παπαδήμος Λ., Τσιαμάγκας, Παπαδήμος Π., Ντζίμας Γ., Παππάς, Κατσιάδας(83΄ Παπαδήμος Ευαγγ.), Στασινός(65΄ Καραντζούνης)
Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)