13/1/12

Το νέο Δ.Σ. του ΙΣΚΕ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 Το εκ των προσφάτων αρχαιρεσιών αναδειχθέν νέο Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) πραγματοποίησε, την πρώτη μετά τις εκλογές εθιμοτυπική συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Η συνάντηση αυτή, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έλαβε χώρα στο Γραφείο του Μακαριωτάτου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την περασμένη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 1 μ.μ.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της οριστικής πλέον ένταξης των Ελλήνων κληρικών της ορθοδόξου πίστεώς μας στο νέο ενιαίο Μισθολόγιο, κάτι που επετεύχθη τόσο από την παρέμβαση του ιδίου του Μακαριωτάτου αλλά και από τον δυναμικό αγώνα Ιερού Συνδέσμου, που τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στις διεκδικήσεις των ελλήνων κληρικών. 
Μετά από συνομιλία αρκετής ώρας συνεφωνήθη να αποσταλεί εμπεριστατωμένο υπόμνημα εις την Ιεράν Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τα θέματα που απασχολούν τον Εφημεριακό Κλήρο και χρήζουν επιλύσεως.
Επίσης το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε όρισε ως ημέρα της ετήσιας Γενικής .Συνελεύσεως την 21ην Φεβρουαρίου 2012.
Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος της Γ.Σ το Γραφείο Τύπου θα ενημερώσει έγκαιρα τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου.
Τέλος να αναφέρουμε ότι στην συνάντηση αυτή, τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου εκπροσώπησε ο εφημέριος του χωριού μας και Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.