13/1/12

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΧΡ. ΜΑΚΚΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - Στη διακονία της απάλυνσης του ανθρώπινου πόνου

Εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι ένα υπερσύγχρονο της Αλεξάνδρας Χρ. Μάκκα που αποτελεί ένα κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας για τα άτομα που χρήζουν φυσικοθεραπείας. Το Κέντρο αυτό στεγάζεται στην οδό Μεσολογγίου1, κοντά στην κεντρική πλατεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την πτυχιούχο Φυσικοθεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια του, συγχωριανή μας κ. Αλεξάνδρα Μάκκα θυγατέρα του Χρυσοστομου Μάκκα,  είναι υψηλού επιπέδου και έχουν ως κύριο στόχο την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου.

Το Φυσικοθεραπευτήριο διαθέτει αίθουσα κινησιοθεραπείας όπου υπάρχουν στατικό ποδήλατο, δίζυγο, σκάλα ισορροπίας, μηχάνημα τετρακεφάλου, στρώματα, αλτήρες, μπάλες ισορροπίας, τροχός ενδυνάμωσης άνω άκρων, πλατφόρμα ισορροπίας, δακτυλιέρα και συσκευές υπτιασμού και πρηνισμού άνω άκρων.
Η αίθουσα ηλεκτροθεραπείας αποτελείται από ρεύματα όλων των τύπων, υπέρηχο, διαθερμία βραχέων κυμάτων, μαγνητικά πεδία, tens, ηλεκτρομάλαξη, laser και συσκευή έλξης αυχένος και οσφύος.
Το Φυσικοθεραπευτήριο αυτό, είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κέντρο αποκατάστασης, που καλείται να βοηθήσει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, σε μια περιοχή που πριν ένα χρόνο δεν υπήρχε ανάλογο κέντρο.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα και ο καθιερωμένος σε αυτές τις περιπτώσεις Αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ενώ στους παρευρισκόμενους μίλησε με πατρικά λόγια, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας π. Παναγιώτης Αθανασιάς, ευχόμενος στην κ. Μάκκα καλό έργο και κάθε επιτυχία στην πολύ σημαντική αυτή προσπάθειά της.  Στα εγκαίνια  του φυσικοθεραπευτηρίου, παραβρέθηκαν ακόμη, ο πρώην Πολιτευτής του Νομού μας, γνωστός Δικηγόρος, Λάμπρος Μάκκας, συγγενής της ιδιοκτήτριας, ο Δικηγόρος Καρπενησίου, Χαραλάμπης Κούτσικος, οικογενειακός φίλος, η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, οι γονείς της Αλεξάνδρας, συγγενείς και αρκετοί συγχωριανοί της.
Να ευχηθούμε από την μεριά μας, το νέο αυτό σημαντικό εγχείρημα της κ. Μάκκα, να είναι επιτυχές και καλοτάξιδο και κυρίως ωφέλιμο για τους πάσχοντες.