13/1/12

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Έκοψε την πίττα της η «ΑΛΚΥΟΝΗ»


Την πρωτοχρονιάτικη της βασιλόπιτα έκοψε το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» την περασμένη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, στα γραφεία του Κέντρου όπου βρίσκονται στην οδό Αγγέλων 1 στο Καρπενήσι.
Παρουσία του προέδρου της π. Γεώργιου Χρυσαφογεώργου, ενός κληρικού με τεράστιο κοινωνικό έργο στο τόπο μας, μελών του ΔΣ, του προσωπικού, αλλά και φίλων του Κέντρου, έγινε η κοπή της πίττας και η ανταλλαγή ευχών για μια χρονιά γεμάτη υγεία κυρίως, αγάπη και υπομονή.


Έξι χρόνια δυναμικής παρουσίας
Την 30η Ιανουαρίου 2006 ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη του Καρπενησίου το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» το οποίο εντάσσεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εξάρτησης και να καθιερωθεί μια γενικότερη αντίληψη και στάση ζωής προσανατολισμένη στην υγεία.                                                 
Το Κέντρο λειτουργεί υπό τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλη της οποίας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι ευαισθητοποιημένοι φορείς του Νομού. Υποστηρίζεται επιστημονικά από τον ΟΚΑΝΑ καθώς αποτελεί ένα από τα 71 Κέντρα που έχουν ιδρυθεί με πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ από το 1996 στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα μέλη της αστικής εταιρείας που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια είναι: Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου, ο Δήμος Αγράφων και η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου
Σκοπός της ίδρυσης του Κέντρου είναι η πρωτογενής πρόληψη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αφορά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, δίνει ουσιαστική στήριξη στον άνθρωπο προσανατολίζοντας τον σε εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των καθημερινών του προβλημάτων και προάγει την προσωπική και κοινωνική υγεία.