25/2/11

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Σταθερά βήματα προόδου σε όλους σχεδόν τους τομείς της εν γένει λειτουργίας της κινείται η Ενορία μας.
Στο τομέα της Θείας Λατρείας, τελείται σχεδόν κάθε Κυριακή όπως και στις περισσότερες γιορτές, θεία λειτουργία.
Η προσφορά και το έργο των Εκκλ. Επιτρόπων είναι καθοριστική. Ο καθένας με τον τρόπο του προσφέρει τα μέγιστα στην Ενορία μας. Η συμμετοχή των Ενοριτών είναι συγκινητική.
Με την ευλογία του Μητροπολίτη μας, νέοι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι ορίστηκαν για την επόμενη τριετία ο Χρυσόστομος Μάκκας και ο Γιώργος Μάκκας, γιός του μπαρμπα Γιάννη Μάκκα. Να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην πολύ σπουδαία αυτή αποστολή τους – διακονία.
Οι ανωτέρω θα πλαισιώσουν την Σοφία Λάππα και τον Βαγγέλη Τσιγαρίδα.
Με χρηματοδότηση  του συγχωριανού μας Παναγιώτη Κλεομένους Μάκκα, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Καμπαναριού, (ΦΩΤΟ) που άλλαξε όλη την εικόνα της Εκκλησίας και του περιβάλλοντος χώρου. Απομένουν κάποιες μικροεργασίες, προκειμένου εντός του καμπαναριού να δημιουργηθούν, Γραφείο, χώρος ηλεκτρονικού αρχείου, βιβλιοθήκη και μικρό αρχονταρίκι.
Η προσφορά του Παναγιώτη Κλ. Μάκκα για το συγκεκριμένο έργο ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον του συγκινητικό. Ο Άγιος Νεκτάριος να ευλογεί αυτόν και την εξαίσια οικογένειά του για την μεγάλη αυτή δωρεά στην εκκλησία μας.
Με την βοήθεια και την χάρη του Αγίου Νεκταρίου και την ενεργό συμμετοχή των Ενοριτών μας, πολύ σύντομα θα αγιογραφηθεί και το υπόλοιπο μέρος της Εκκλησίας μας. Πρώτα ο θεός μετά το ΠΑΣΧΑ, θα ξεκινήσει το 2ο στάδιο της αγιογράφησης.
Εκεί όμως που έχουμε σημειώσει τεράστια βήματα προόδου, είναι στην λειτουργία του ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Η συμμετοχή των παιδιών είναι συγκλονιστική και όλα πηγαίνουν περίφημα. Προχωρήσαμε στην δημιουργία αθλητικού τμήματος για τα παιδιά και προγραμματίζουμε για το επόμενο διάστημα διάφορες δραστηριότητες με ποικίλα θέματα.
Για το λόγο αυτό ζητάμε την βοήθεια όλων των Κρεντιωτών για να προβούμε στην αγορά αθλητικού υλικού για όλα τα παιδιά και για την επίτευξη του επόμενου μεγάλου στόχου μας που είναι, η Ενορία να προσφέρει στα παιδιά από ένα φορητό υπολογιστή  (laptop).
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΝΤΗ