10/2/11

Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. Αγράφων Διαχειριστικό έλεγχο ζήτησε ο Θ. Μπαμπαλής

Συνεδρίασε χθές το απόγευμα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2011, στο Κερασοχώρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Η είδηση της σημερινής συνεδρίας, της 1ης ουσιαστικής του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, έρχεται από την πρόταση του Θ. Μπαμπαλή, να γίνει με απόφαση του Δ.Σ. διαχειριστικός έλεγχος και στους 5 πρώην Δήμους που συγκρότησαν τον νέο Δήμο Αγράφων. Μάλιστα ζήτησε από το Προεδρείο, το θέμα αυτό να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρούμε ότι η πρόταση Μπαμπαλή, θα πρέπει να συζητηθεί οπωσδήποτε, γιατί τα ερωτήματα για το μείζον αυτό ζήτημα, του μεγάλου χρέους που παρέλαβε ο Δήμος είναι πολλά.
Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης ενημέρωσε το Σώμα για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης στην Λαμία και τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των αυτοδιοικητικών, υπόψη του κ. Χρυσοχοϊδη, όπως ήταν ο Περαμεγδόβιος, ο δρόμος ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ και η ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών. Επίσης ο κ. Τάτσης ενημέρωσε το Δ.Σ., ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης, ζήτησε από τους Αυτοδιοικητικούς να τρέξουν έτσι ώστε να καταθέσουν μελέτες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2011.
Ο κ. Τάτσης ακόμη ενημέρωσε το Σώμα, ότι στις 18 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί στην Αθήνα με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας για το φλέγον θέμα των συγχωνεύσεων των Σχολείων. Όσον αφορά τα λειτουργικά θέματα του Δήμου τόνισε ότι μέχρι στιγμής γίνεται η ορθή κατανομή του προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου, ενώ γνωστοποίησε στον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, ότι πολύ σύντομα, θα παραχωρηθεί Γραφείο στον κ. Μπαμπαλή, για τις ανάγκες τις δημοτικής του ομάδας.     Τα θέματα που συζητήθηκαν στην 1η ουσιαστική αυτή συνεδρίαση του οργάνου είναι τα εξής:
1. Αυτοτελείς οικισμοί Δήμου Αγράφων για την απογραφή
2. Προμήθεια καυσίμων
3. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού Απασχόλησης ΙΔΟΧ
4. Διάθεση απορριμμάτων
5. Ορισμός Τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στην Γενική Συνέλευση της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.
6. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών έργων.
7. Μείωση εγγυητικών έργων
8. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου Κατασκευή παιδικής χαράς και χώρου αθλοπαιδιών στο Τ.Δ. Λημερίου
9. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου Κατασκευή γηπέδου 5Χ5
10. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες