30/1/16

Με λαμπρότητα ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών στην Κρέντη


Με λαμπρότητα και σύμφωνα με την παράδοση του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 το πρωί, εκ μεταθέσεως, ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε από τον εφημέριο του χωριού μας στον ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κρέντης.



Πέραν των Παιδιών του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι οι δάσκαλοι των Σχολείων αλλά και γονείς των μαθητών.
Στη διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε θαυμάσια ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Γούδας, οποίος, με λόγο σύγχρονο και βαθιά εκκλησιαστικό, αναφέρθηκε στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε σπουδαίους λόγους που κατά καιρούς είπαν οι στυλοβάτες αυτοί της Ορθοδοξίας μας, αλλά και στο τεράστιο παιδαγωγικό, θεολογικό και κοινωνικό τους έργο.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριός μας συνεχάρη τον δάσκαλο για τα σοφά και ευλογημένα λόγια του τα αναφερόμενα στους Οικουμενικούς Διδασκάλους, καυτηριάζοντας ωστόσο την πολιτεία για τον τρόπο που επιχειρεί να υποβαθμίσει την σπουδαία αυτή γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας μας.
Οι Τρείς Ιεράρχες ας φωτίσουν την μαθητιώσσα νεολαία μας και τους εκπαιδευτικούς μας, που τόσο ανάγκη έχουν σήμερα της προστασίας και της χάρης των.