6/1/16

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές εορτάσαμε και φέτος στην Κρέντη τα Θεοφάνεια, την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και ακολούθησε ο Μεγάλος Αγιασμός, με τον εφημέριό μας να ευλογεί όλους τους συγχωριανούς μας ευχόμενος θεία φώτιση στον καθένα προσωπικά. Στη συνέχεια, γύρω  στις 11,30 π.μ., όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανήμερα της εορτής των Φώτων, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Επισκοπής η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα νερά της Λίμνης Κρεμαστών. Το Τίμιο Σταυρό, που έριξαν, προς Αγιασμό, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων και εφημέριός μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης, και οι Ιερείς της περιοχής, π. Ευάγγελος Καρτσακάλης, εφημέριος Ψηλοβράχου και π. Νικόλαος Ριζογιάννης, εφημέριος Επισκοπής, από την Γέφυρα, έπιασε ο Γιάννης Τριανταφύλλου, ένας τολμηρός νέος, με ευρυτανικές ρίζες εκ της μητρός του.













Στον χαιρετισμό του ο π. Ευάγγελος, ευχήθηκε σε όλους θεία φώτιση, με υγεία και προκοπή το νέο έτος, ζητώντας από τους επισήμους παρευρισκόμενους να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για την αναβάθμιση της τελετής του Αγιασμού των υδάτων όσο και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με κυρίαρχο πυλώνα, την λίμνη Κρεμαστών, τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα υδάτων της κεντρικής Ελλάδος, έναν κυριολεκτικά κοιμώμενο τουριστικό γίγαντα που πρέπει κάποτε να πάρει μπροστά. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά, έκανε και αυτός ιδιαίτερη μνεία στην γενικότερη αξιοποίηση της λίμνης, μιας αξιοποίησης που μπορεί να δημιουργήσει νέα θετικά δεδομένα στην περιοχή. Στην εν γένει αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών, αναφέρθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ευρυτανίας Λάμπρος Τσιτσάνης, ένας αυτοδιοικητικός που έχει δώσει πολλές μάχες για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ για την λίμνη και την περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γρίβας, ζητώντας από τους εμπλεκομένους να στηριχτούν στο «η ισχύς εν τη ενώσει», προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για τον τόπο.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, Αποστόλης Μάκκας, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γρίβας, ο Π.Σ. Λάμπρος Τσιτσάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λεωνίδας Τελώνης και Απόστολος Μάκκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Κώστας Σοφρώνης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αγίου Βλασίου, οι Πρόεδροι των χωριών Επισκοπής, Αγαλιανού, Ψηλοβράχου, Μαραθιά και Χαράστης, κ.κ. Βαγγέλης Φεγγούλης, Ηλίας Τσερπέλης, Νίκος Τσούλος, Βασίλης Τσέλος, Γιάννης Κουκουνιάς, και αρκετοί δημότες και των δύο όμορων δήμων. Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα σε όλους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ