4/1/16

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο κλίμα και με την συμμετοχή όλων των γονέων των παιδιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κατηχητικού μας Σχολείου. Η ομολογουμένως ωραία αυτή γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εφημερίου μας και την αναφορά του στο τεράστιο πνευματικό έργο που επιτελείτε μέσα από το Κατηχητικό Σχολείο και στα πολλαπλά οφέλη των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό. Στη συνέχεια ο π. Ευάγγελος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο της μάνας και στο καθοριστικό ρόλο που παίζει η μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη γυναίκα στην διαμόρφωση μιας καλής οικογένειας, ενός θεσμού που τελευταία πλήττεται ποικιλοτρόπως.

Για την προσφορά της μάνας στη ζωή μας, μίλησε η πρεσβυτέρα Μαρία, η ίδια μητέρα 5 παιδιών, μέσα από ένα συγκλονιστικό διήγημα, με τίτλο «Η ΜΑΝΑ», όπου καταγράφεται με μοναδικό τρόπο η κυρίαρχη παρουσία της μάνας στην δημιουργία και στην σωστή ανάπτυξη της οικογένειας, μέσα στα ελληνορθόδοξα ιδεώδη. Σπουδαία μηνύματα μέσα από λόγια συγκλονιστικά για την μάνα, την κολόνα της οικογένειας και της ζωής.
Στη συνέχεια η χορωδία του Κατηχητικού μας Σχολείου, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Φεγγούλη, σπουδαστή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, καταχειροκροτούμενα, παρουσίασαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και ένα παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.
Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή 2 βασιλόπιτων, που ετοίμασαν, η πρεσβυτέρα για το Κατηχητικό και η Πρόεδρος του χωριού μας κ. Μαρία Μαρούλη, για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με τα τυχερά φλουριά να τα κερδίζουν ο Αθανάσιος Βούρτσας του Δημητρίου (20$) και ο Δημήτρης Κουτσούμπας του Νικολάου (20 ευρώ).
Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ο π. Ευάγγελος, με την βοήθεια των Εκκλ. Επιτρόπων, μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά του Κατηχητικού αλλά και σε άλλα παιδάκια που ήταν στην γιορτή. Τα χαρούμενα και γεμάτα ευτυχία πρόσωπα των παιδιών, ήταν η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσης που με τόση λαχτάρα την περίμεναν. Ο εφημέριος μας, συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν στο Κατηχητικό, αλλά και τους γονείς που τα παροτρύνουν να συμμετέχουν, τονίζοντας τους ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με περισσότερο ενδιαφέρον και φροντίδα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε εκείνες τις γυναίκες που έφυγαν από τα χωριά μας και πρόκοψαν σε άλλους τόπους, δημιουργώντας υπέροχες και ευλογημένες οικογένειες, με ξεχωριστή αναφορά από τον  π. Ευάγγελο στις οικογένειες του Θεόφιλου και της Μαρίας Μάκκα, και του Γιάννη Ντάλλα και της συζύγου του, πρότυπα οικογενειαρχών σε μια άλλη χώρα, με βάσεις και ρίζες Κρεντιώτικης κουλτούρας, οικογένειες που πάντα προσφέρουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, όπως κάνουν πάντα και όπως έκαναν και στην εκδήλωση, συμμετέχοντας στα έξοδα αυτής της γιορτής. Οι ανωτέρω θα πρέπει να τονιστεί ότι συμμετέχουν δυναμικά ενισχύοντας το έργο της επισκευής της στέγης του ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, σε μια εποχή που στην πατρίδα, οι δυσκολίες είναι αξεπέραστες. 
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο π. Ευάγγελος, αφού νωρίτερα υπερτόνισε το υψηλό κοινωνικό επίπεδο του χωριού μας, την ποιότητα των χαρακτήρων, όλων των κατοίκων και την εν γένει αξιοσύνη τους, πρότεινε στις γυναίκες να προχωρήσουν στην σύσταση ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού, που θα ασχοληθεί με την προώθηση ντόπιων προϊόντων και αγαθών, που παράγει ο τόπος μας, όπως είναι το μέλι, τα τυροκομικά κ.λ.π., προκειμένου έτσι, μέσα από αυτή τη δράση να ενισχυθεί η οικογενειακή και κατ΄ επέκταση η τοπική οικονομία.
Η όμορφη και τόσο ζεστή γιορτή του Κατηχητικού μας Σχολείου, συνεχίστηκε με το κέρασμα, από ωραία εδέσματα και γλυκίσματα που ετοίμασαν με πολύ φροντίδα οι μανάδες των παιδιών και ολοκληρώθηκε με χορό από τα παιδιά που ταυτόχρονα συμμετέχουν και στο χορευτικό Τμήμα της Ενορίας μας.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, η Αντιδήμαρχος Αγράφων και θυγατέρα του π. Ευαγγέλου, Βασιλική Φεγγούλη, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασοχωρίου Μαρία Μαρούλη – Βούρτσα, τα Μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου και γονείς που ήλθαν να δουν και να συγχαρούν τα παιδιά τους.
Χρόνια πολλά, ευλογημένο και δημιουργικό το 2016.