18/1/16

ΜΕ ΛΑΜΠΡΌΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΕΝΤΗ

Με τις δέουσες εκκλησιαστικές τιμές εορτάσαμε και φέτος στο χωριό μας, την σύναξη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, το απόγευμα τελέσαμε πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου και την επομένη, ανήμερα της εορτής 18 Ιανουαρίου 2016, παρά την βαρυχειμωνιά, το χιόνι και το τσουχτερό κρύο, πανηγυρική θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας.












Λόγω του πολικού ψύχους που επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες, και της απόφασης της Δημοτικής αρχής να μην λειτουργήσουν τα Σχολεία σε όλο τον Δήμο,  δεν προσήλθαν για εκκλησιασμό τα παιδιά του Σχολείου μας, όπως είχε προγραμματιστεί με τον δάσκαλο. 
Ωστόσο στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί συγχωριανοί μας και στο σύνολό τους οι εορτάζουσες και οι εορτάζοντες καθώς ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Βάσω Φεγγούλη και Αποστόλης Μάκκας, που ήταν και στο ψαλτήρι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε πως φέτος την αρτοκλασία προσέφερε υπέρ υγείας και θείου φωτισμού αλλά και υπέρ αναπαύσεως ψυχών, ο ευλαβής συγχωριανός μας κ. Κώστας Λάππας. Να του ευχηθούμε, όπως ο Άγιος Αθανάσιος χαρίζει κάθε καλό στη ζωή του και στα παιδιά του.  

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ