2/2/16

Ο Εφημέριός μας σε Εκδήλωση για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ στην Αθήνα

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου, τελέστηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, ανήμερα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  – Προσευχὴ υπὲρ του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του  Έθνους .








Την Θεία Λειτουργία αλλά και την λιτή εκδήλωση που ακολούθησε μετά το πέρας αυτής, διοργάνωσαν «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» και η ψυχή αυτού, ο αγωνιστής Πρόεδρος του Ἱδρύματος Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, το Δ.Σ. και η άξια συμπαραστάτης του κ. Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.
Οι μεστοὶ νοημάτων λόγοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Καρπενησίου κ. Νικολάου, Αντιπροέδρου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) και εφημερίου του χωριού μας, π. Ευαγγέλου Φεγγούλη και του Προέδρου Γιάννη Αναγνωστόπουλου, διαφώτισαν πλήρως τα αίτια, ένεκα των οποίων δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα το Τάμα του Θρυλικού Γέρου του Μοριά και τόνισαν την αναγκαιότητα της αμέσου πραγματοποιήσεως του.
Έτσι οι πολυπληθείς φίλοι λαμβάνοντες θάρρος και παλλόμενοι από φλογερό ενθουσιασμό, αγκάλιαζαν τα μέλη του Δ.Σ. με θέρμη, διότι όλοι ήθελαν να εμψυχώνουν. Οι πάντες διεκήρυσσαν ότι θα κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση μέχρι τέλος για την άμεση πραγματοποίηση του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την πολύ σημαντική και ευλογημένη αυτή σύναξη, ο Καθηγητής και Προέδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Δημητρίος Κουτρούμπας, ο Αντιστρατήγος ἐ.ἀ. κ. Γεώργιος Μανίας, ο μεγάλος Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας, ο Κοσμήτορ της Π.Ε.Θ. κ. Λέων WALTER BRANG , ο τ. Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαϊμης, ο Δήμαρχος της μαρτυρικής πόλεως των Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουρὰς, ο Βουλευτὴς Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος ο ἐπίτιμος Πρόεδρος τῆς Παγκαλαβρυτινής Ἑνώσεως δικηγόρος παρ’Ἀρείῳ Πάγῳ κ. Γεώργιος Κοσμάς, ο επίτιμος Πρόεδρος τῆς Χριστιανικής Δημοκρατίας κ. Ἐμμανουὴλ Μηλιαράκης, ο γνωστός Ευρυτάνας συγγραφέας και ερευνητής κ. Δ. Φαλλής και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Παναγίας.