22/2/16

"Βούλιαξε" το Γαλάτσι στο γιορτάσι των Κρεντιωτών που διοργάνωσε ο Σύλλογος του χωριού μας.

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο δυναμικός Σύλλογος του χωριού μας στην Αθήνα. Στο εξαίσιο αυτό Κρεντιώτικο γιορτάσι, που έλαβε χώρα σε γνωστό Κέντρο της περιοχής Γαλατσίου, το περασμένο Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016, χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή Κρεντιωτών αδελφών μας αλλά και από την άψογη διοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έδωσε ρεσιτάλ οργάνωσης και συντονισμού στην όλη εκδήλωση. Στο όμορφο αυτό κάλεσμα, ήταν όλοι εκεί και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

























Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. και με την τακτοποίηση όλων στα τραπέζια του Κέντρου, που αποδείχτηκε μικρό να φιλοξενήσει τόσους Κρεντιώτες.
Αφού στρώθηκαν τα τραπέζια με το εξαίσιο μενού και το καλό κρασί στις κανάτες, και άρχισε μετ΄ ευλογίας και ελαφράς ζωντανής μουσικής το φαγοπότι, το Δ.Σ. χαιρέτισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τους πάντες για την συγκλονιστική σύναξη και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του π. Ευαγγέλου ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για το εν γένει έργο του Συλλόγου, τους ευχαρίστησε για ότι έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν για την εκκλησία, ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και σε όλους τους Κρεντιώτες που ενισχύουν την προσπάθεια της συνέχισης της αγιογράφησης του Αγίου Νεκταρίου. Τέλος ο π. Ευάγγελος ζήτησε από τους Κρεντιώτες την στήριξή τους στον αγώνα που γίνεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποπεράτωσης του Πνευματικού μας Κέντρου στο χωριό.  

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρική ομάδας μας, Χρήστος Λάππας, ο οποίος συνοδεύονταν από τους Αντιπροέδρους Ηλία Μάκκα και Θανάση Κουτσιούμπα, συνεχάρη με την σειρά τον Σύλλογο για την εκδήλωση και τις δραστηριότητες του και κάλεσε όλους τους Κρεντιώτες στην μεγάλη εκδήλωση της ομάδας, που θα γίνει στις 13 Αυγούστου στην πλατεία της Κρέντης με το συγκρότημα των ΑΦΩΝ Κωσταρέλου και της Αλεξιάδου.

Μήνυμα έστειλε και διαβάστηκε στην εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εκδήλωση, συνεχάρη την ακούραστη Πρόεδρο και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, στέλνοντας ταυτόχρονα ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού που και αυτό θα λάβει χώρα στην πλατεία της Κρέντης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες και αφορά την μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Αγράφων με το Πνευματικό Κέντρο, τους Συλλόγους του χωριού και το Ίδρυμα ΚΑΡΑ, προς τιμήν των σπουδαίων καλλιτεχνών της Κρέντης Γιάννη Μάκκα, Κώστα Κούρο και του αείμνηστου Παναγιώτη Ρούμπου.   

Μήνυμα έστειλε και αναγνώστηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων Κώστας Μάκκας, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον Σύλλογο και ευχόμενος σε όλους καλή διασκέδαση.
Χαιρετισμό την εκδήλωση έκανε και ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΣ κ. Χρήστος Αρβανίτης, που και αυτός με τη σειρά του είπε τα καλύτερα για τον δραστήριο Σύλλογο του χωριού μας, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία θα είναι πάντα δίπλα στον Σύλλογο για ότι χρειαστεί.
Ακολούθησε χορός με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του κέντρου με τον παπά μας και αρκετούς συγχωριανούς να χορεύουν λεβέντικα, κρεντιώτικα όπως αυτοί ξέρουν, μα τους νέους μας, να διακρίνονται στις χορευτικές τους επιδόσεις.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί πως κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διενεργήθηκε και λαχειοφόρος μα πλούσια και σημαντικά δώρα για όλους. Στην κληρωτίδα, με την φροντίδα του Συλλόγου υπήρχε και του πουλιού, πλιού το γάλα. Από κρεντιώτικο γνήσιο μέλι, μέχρι κρέας, λουκάνικα, φιάλες ουίσκι κ.α.

Γενικά ήταν ένα ξεχωριστό γιορτάσι, ανάλογο των επιτυχών δράσεων του Συλλόγου. Μικρή μας ταπεινή παρατήρηση στην επόμενη εκδήλωση το μαγαζί που θα επιλεγεί για όποια εκδήλωση να είναι μεγαλύτερο γιατί μετά την επιτυχία αυτή οι Κρεντιώτες θα δηλώνουν σε ανάλογα καλέσματα πάντα δυναμικά παρόντες.

Αξίζουν πολλά μπράβο, στην δυναμική Πρόεδρο Γεωργία Λάππα, τόσο για την συγκεκριμένη εκδήλωση όσο και για τα όσα έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στο Σύλλογο. Δείχνει σίγουρη αλλά και ικανή να πετύχει πολλά. Μπράβο στον ακούραστο Αλέξανδρο Μάκκα, του οποίου η παρουσία στο Δ.Σ. του Συλλόγου αποτελεί εγγύηση για πολλά θετικά στον Σύλλογο και στο χωριό μας. Μπράβο Βαγγέλη Λεπενιώτη που εμπνέει και δημιουργεί στον Σύλλογό μας. Μπράβο στην αεικίνητη Μαριάνθη Η. Μάκκα για το τσαγανό της και την εν γένει παρουσία της. Μπράβο στην Αμαλία Κοψαχείλη που προσφέρει ξεχωριστή δυναμική στον Σύλλογο. Μπράβο στον Ευάγγελο Αθ. Μάκκα, που δηλώνει πάντα παρών σε κάθε καλό για τον Σύλλογο και το χωριό μας και φυσικά μπράβο και στο άλλο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, την Μαρία Μάκκα- Μπούρα για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή της στην πορεία του Συλλόγου μας. Μπράβο σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Τους στηρίζουμε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

  
Στην πρόσκληση της Προέδρου και του Δ.Σ., ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο πολλοί Κρεντιώτες που διαμένουν σε περιοχές της Αθήνας αλλά και συγχωριανοί μας από το χωριό. Στην ξεχωριστή αυτή σύναξη, βρέθηκε ο ιερέας του χωριού μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Πρόεδρος Χρήστος Λάππας και οι Αντιπρόεδροι της ποδοσφαιρικής μας ομάδας Ηλίας Μάκκας και Θανάσης Κουτσιούμπας, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Λεπενιώτης και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Νέων, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Θ. Τσιάμης, ο Πρόεδρος και η Γ.Γ. της ΟΕΣ, κ.κ. Χρήστος Αρβανίτης και Αγγελική Σκοτίδα, οι καρδιακοί φίλοι της Κρέντης Ηλίας Μπουμπουρής και Κώστας Μπουμπουρής, συνοδευόμενοι από εκλεκτούς φίλους, ο συγχωριανός μας, έγκριτος Νομικός Λάμπρος Μάκκας. Παρόντες δήλωσαν δυναμικά επίσης, πρώην Πρόεδροι και μέλη του Συλλόγου, ο δικός μας στρατηγός Αποστόλης Βούρτσας με οικογενείς και συγγενείς του, οι Χρήστος και Λάζαρος Λάππας, μετά των οικογενών, η Λίνα Μάκκα με συγγενείς της, ο Γιάννης Λ. Λάππας μετά της συζύγου του Μαρίας, ο Κώστας Λάππας μετά της συζύγου του Πόπης, που καμάρωναν την κόρη τους, την Προεδρίνα να τα πηγαίνει υπέροχα, η Μαρία Χ. Λάππα μετά του συζύγου της Κων/νου, η φαμελιά του Σπύρου Τσιμπογιάννη, ο Παύλος και ο Βασίλης Κοψαχείλης μετά των οικογενών, τα παιδιά του αείμνηστου Νίκου Λάππα, Λεπενιωταίοι, Λαπαίοι, Μακκαίοι, Νταλλαίοι, γενικώς η άλλη Κρέντη, που ζει και προκόβει στην Αθήνα και όχι μόνο.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ