2/2/16

Ο Εφημέριός μας στο γάμο της κόρης του π. Θωμά Χρυσικού που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εντός της Θείας Λειτουργίας

Το Γάμο της θυγατέρας του παπα-Θωμά Χρυσικού, που κατάγεται από την Ανατ. Φραγκίστα Ευρυτανίας, ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Είναι η πρώτη φορά που Αρχιεπίσκοπος τελεί την ακολουθία του μυστηρίου του Γάμου μέσα στην Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό.
Ο Γάμος της Ελένης Χρυσικού και του Γεωργίου Νούλα, τελέστηκε στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, πρώτο Μητροπολιτικό της Μητρόπολης Αθηνών,
μετά την αναγνώριση του νεοσύστατου Νεοελληνικού κράτους το 1831, όπου προϊστάμενος είναι ο κατά σάρκα πατέρας της νύφης και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Μακαριωτάτου, π. Θωμάς Χρυσικός.




Στη Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο του Γάμου, έλαβαν μέρος συμπροσευχόμενοι, πέραν των εφημερίων του Ναού, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτης, ο εφημέριός μας π. Ευάγγελος Φεγγούλης και άλλοι συμπρεσβύτεροι του π. Θωμά Χρυσικού.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Γάμου, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους νεόνυμφους, να είναι καλοτάξιδοι, στο «πέλαγος της ζωής», έχοντας πάντα οδηγό και τιμονιέρη τον Χριστό.
Στη συνέχεια, ο π. Θωμάς και η πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, πάντα στα πλαίσια της Αβραμιαίας φιλοξενίας που τους χαρακτηρίζει, παρέθεσαν ευλογημένο γαμήλιο ελληνορθόδοξο παραδοσιακό τραπέζι σε συγγενείς και φίλους, όπου παραβρέθηκαν και οι εκ της Ανατ. Φραγκίστας καταγόμενοι Ιερείς, π. Λάμπρος Ανδρεάκης, π. Ιωάννης Λάμπρου καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Κρέντης π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΥΜΦΟΥΣ
ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ
ΚΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ