24/10/12

Στη Βουλή το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας με ερώτηση Αλέξη Μητρόπουλου

Όλο και περισσότεροι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι άλλων Νομών και διαφορετικών κομματικών αντιλήψεων, δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την πορεία και το μέλλον του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Καρπενήσι, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, επισκέφτηκε και  το Κέντρο Υγείας στη Δυτική Φραγκίστα, προκειμένου  να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, αλλά και οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας, αποδεικνύοντας εμπράκτως για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για τούτο τον τόπο και ας μην είναι Ευρυτάνας.

Δυστυχώς, ο κ. Μητρόπουλος άκουσε και είδε όλα αυτά, τα οποία εδώ και καιρό ο «Ευρυτανικός Παλμός» μέσα από τις σελίδες του αναφέρει, κάνοντας γνωστή σε όλους την κραυγή αγωνίας των κατοίκων όλου του Δήμου Αγράφων.
Ο κ. Μητρόπουλος ενημερώθηκε από τους γιατρούς  κ.κ. Ελένη Χριστοδουλιά και Θεοδώρα Καλαντζή καθώς και από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Φούκα και τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεωνίδα Τελώνη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.  Οι γιατροί ενημέρωσαν τον Βουλευτή, για τις 5 οργανικές θέσεις νοσηλευτών που υπάρχουν, αλλά αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας δεν έχει νοσηλευτή, καθώς έχουν αποσπαστεί όλοι στο Γ.Ν. Καρπενησίου καθώς και για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη φύλαξη του Κ.Υ. ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την πρόσληψη φύλακα.
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζει το ΚΥ είναι με τις εφημερίες των γιατρών, καθώς από τις 25 εφημερίες που θα έπρεπε να γίνονται κάθε μήνα, γίνονται μόνο 21, με αποτέλεσμα 10 μέρες το μήνα το Κ.Υ. να μην έχει γιατρό, τουτέστιν να είναι κλειστό.
Δηλαδή για 10 μέρες το μήνα, οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων δεν θα έχουν γιατρό κι αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό θα πρέπει να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Πέραν τούτου, όμως, υπάρχει και ένα ακόμη επιπρόσθετο πρόβλημα με το ασθενοφόρο του Κ.Υ. το οποίο μπορεί να το έχει μόνο 21 μέρες το μήνα, καθώς υπάρχουν μόνο 3 οδηγοί. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. 
Και η κατάσταση συνεχίζει να είναι η ίδια, καθώς τις τρεις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, γιατρός θα υπάρχει μόνο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Αν τυχόν πάθει κανείς κάτι από τις 3 και μετά, ο Θεός να βάλει το χέρι Του.
Η κ. Χριστοδουλιά, ενημέρωσε επίσης τον Βουλευτή και για τα αιτήματα των γιατρών, καθώς και για την περιβόητη επιστολή τους, η οποία παραμένει ακόμη αναπάντητη.
Ο Καθηγητής αφού αφουγκράστηκε με προσοχή τους αυτοδιοικητικούς αλλά και τους γιατρούς, που δίνουν ξεχωριστή μάχη για να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί δυναμικά για το θέμα αυτό, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για το παρόν και το μέλλον του Κ.Υ.
Αυτό το οποίο κατάλαβε ο κ. Καθηγητής και δεν λένε να το καταλάβουν οι αρμόδιοι τούτου εδώ του τόπου, είναι ότι το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας εξυπηρετεί τους δημότες του Δήμου Αγράφων, αλλά και κατοίκους όμορων περιοχών, κι αν δεν του δοθεί η απαιτούμενη προσοχή, δυστυχώς τα αποτελέσματα που θα έχουμε θα είναι οδυνηρά.