24/10/12

Κρέντη-Άγιος Προκόπιος 2-2 Ισοπαλία με γκρίνια και ακύρωση κανονικού γκολ

Η κορυφή πολλές φορές ακόμη και στο ποδόσφαιρο ζαλίζει. Αυτό αποδείχτηκε και με τη μέχρι προχτές πρωτοπόρο Κρέντη, που δεν άντεξε για 4η αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραχωρώντας την περασμένη Κυριακή ισοπαλία με σκορ 2-2 στο γήπεδό της στον καθόλα μαχητικό Άγιο Προκόπιο, πραγματοποιώντας μάλιστα απογοητευτική εμφάνιση. Η ομάδα του χωριού μας μετά από ένα καλό πρώτο 20λεπτο, όπου και προηγήθηκε στο σκορ, στην συνέχεια παρουσίασε μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του,
με αποτέλεσμα να δεχτεί στο 33΄την ισοφάριση και με την έναρξη της επανάληψης να βρεθεί και πίσω στο σκορ, κυνηγώντας στην συνέχεια την ανατροπή η οποία τελικά δεν ήλθε. Βέβαια οι γηπεδούχοι έσωσαν την παρτίδα έστω και με την ισοφάριση του σκορ, που προήλθε από ένα πέναλτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε παράβαση και αν υπήρξε αυτή έγινε εκτός περιοχής. Εδώ όμως ο φακός τους διαψεύδει καθότι η όποια παράβαση όπως φαίνεται και στην αποκαλυπτική φωτογραφία, έγινε εντός της μεγάλης περιοχής, σε σημείο όμως που ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ.   
Ωστόσο όμως το μεγάλο λάθος από το διαιτητικό τρίο, το έκανε ο 2ος Βοηθός Γαλάνης που δεν είδε την μπάλα να περνάει την νοητή γραμμή του τέρματος στην κεφαλιά του Πάτρου στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα καθαρό γκολ, που δεν μέτρησε, στερώντας από τους γηπεδούχους την νίκη, την οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν.
Ο Άγιος Προκόπιος έδειξε ότι μπορεί φέτος να κάνει πολύ καλύτερη πορεία καθότι διαθέτει ένα αξιόμαχο σύνολο, με παίχτες που τα δίνουν όλα στο γήπεδο, προσπαθώντας σε κάθε αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η παρουσία του Λάκη Αναστασόπουλου στον πάγκο του Αστέρα, αποδεικνύετε καθόλα ευεργετική, καθότι ο κόουτς μπόρεσε να δημιουργήσει μια ομάδα με πάθος και αγωνιστική πειθαρχία, αποτελούμενη από μεγάλους αλλά και μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, που εφαρμόζουν με ευλάβεια τις εντολές του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. 
Αντίθετα στην Κρέντη, το όλο κλίμα δεν είναι καλό και αν δεν υπάρξουν σύντομα οι διορθωτικές κινήσεις και οι απαραίτητες παρεμβάσεις κυρίως από την πλευρά της Διοίκησης, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα αξεπέραστα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές σήμερα στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Σωματείου στην Κρέντη, αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα κρίνουν κατά πολύ το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την υπάρχουσα κατάσταση θα αναλάβει να διαχειριστεί μέλος του Δ.Σ., προκειμένου να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι λύσεις, για να επανέλθει το καλό κλίμα και φυσικά για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις που ακολουθούν με πρώτη από αυτές την αναμέτρηση με τα πρωτοπόρα Άγραφα την ερχόμενη αγωνιστική στο Καρπενήσι.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η απουσία του Τύμπα ήταν εμφανής στην ομάδα της Κρέντης και όταν μπήκαν στον αγώνα οι Γιάκος και Μπαϊκούσης, πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο για τους γηπεδούχους. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Κώστας Μάκκας, έκανε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για την νίκη, ενώ αρκετά καλή παρουσία από τους γηπεδούχους είχαν οι Ν. Βούρτσας και Αθ. Ντάλλας. Από τον Άγιο Προκόπιο, διακρίθηκαν οι Παρούτσας, Φούκας, και ο γκολκίπερ Κολοκώτσιος που πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Για την επόμενη (5η) αγωνιστική οι Κρεντιώτες αγωνίζονται εκτός έδρας απέναντι στα πρώτα Άγραφα, ενώ ο Άγιος Προκόπιος ταξιδεύει και αυτός στο Καρπενήσι, για να παίξει με τον Απεραντιακό.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σέντρα του Παρούτσα από δεξιά, η κεφαλιά του Τσίπρα κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
12΄: Εξαιρετική μπαλιά του Ντάλλα Αθ. στον Μάκκα Κ., ο οποίος σε θέση τετ α τετ και αριστερά σημάδεψε με πλασέ την αριστερή γωνία των «μπλαουγκράνα», αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον α΄ βοηθό Στοφόρο.
19΄: Ιδανική παράλληλη σέντρα του Μάκκα Κ. από αριστερά, ο Ντάλλας Αθ. στο δεύτερο δοκάρι με προβολή προώθησε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κολοκώτσιου, κάνοντας το 1-0.
25΄: Κόρνερ του Βούρτσα Γ. από αριστερά, κεφαλιά του Μάκκα Ε. απέκρουσε ο Κολοκώτσιος, νέα κεφαλιά του Βούρτσα Ν. απομακρύνθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
33΄: Ο Κολοκώτσιος έκανε βολέ, ο Παρούτσας έφυγε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή κρέμασε» τον Ντάλλα και ισοφάρισε σε 1-1.
39΄: Πλάγιο του Παπαναστασίου από αριστερά, ο Μάκκας Κ. έγινε δέκτης της μπάλας στην περιοχή και πλάγια, αλλά σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
45΄: Χτύπημα φάουλ του Πάτρου, κεφαλιά του Μάκκα Ε. πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Κολοκώτσιου.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ωραία μπαλιά του Τσάκνη Α. στον Παρούτσα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα (1-2).
50΄: Η Κρέντη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Νταλαφούρα στον Βούρτσα Γ.
78΄: Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπύρου Σ. από τον Φούκα στα όρια της περιοχής και αριστερά. Ο Μάκκας Κ. δυο λεπτά αργότερα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο κέντρο του τέρματος και ψηλά, ισοφάριζοντας σε 2-2.
90΄: Κόρνερ του Παπαναστασίου από δεξιά, κεφαλιά του Γιάκου κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Αστέρα.
95΄: Ο Βούρτσας Γ. χτύπησε κόρνερ από αριστερά, ο Μπαΐκούσης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιάκος την δεύτερη και ο Πάτρου την τρίτη προς το τέρμα, με τον Νταλαφούρα να απομακρύνει σωτήρια πάνω στην γραμμή και δεξιά.
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Απ., Λάππας, Παπαναστασίου, Πάτρου, Μπύρος Σ., Βούρτσας Ν.(54΄ Γιάκος), Μπύρος Ε.(63΄ Μπαΐκούσης), Μάκκας Ε.(75΄ Τύμπας Γ.), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.(Ν)
Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Κολοκώτσιος, Γκούρλιας, Πλακιάς, Καρανταλής, Νταλαφούρας Γ., Λαθύρης Ι.(65΄ Τσάκνης Ι.), Τσάκνης Α., Φούκας, Παρούτσας(67΄ λ.τρ Σιταράς), Νάσιος, Τσίπρας(85΄ Καλτσής)
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος, 2ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)