24/10/12

Άγραφα-Κρέντη 0-0 Όρθια με στυλοβάτη τον Γιάκο

 Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Άγραφα και Κρέντη, στο ντέρμπι κορυφής της Α΄ ΕΠΣΝΕ, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στο Καρπενήσι. Οι δυο ομάδες, χωρίς να παίξουν καλή μπάλα και να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, έμειναν στο μηδέν σε ένα ματς που δεν ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο Στάδιο για να δει από κοντά τους δυο μέχρι στιγμής πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι έχοντας στην εξέδρα τον Δημήτρη Αντωνίου, που τιμωρήθηκε χωρίς ποτέ να απολογηθεί, υποχρεώθηκαν στην πρώτη απώλεια βαθμών, απέναντι σε μια ομάδα που πήγε στο Καρπενήσι καλά διαβασμένη, να μην χάσει το ματς και αν της βγει να διεκδικήσει και το τρίποντο. Βέβαια ο Κατσαντώνης, κατέβηκε με σημαντικές απουσίες, ωστόσο όμως, σε καμία στιγμή του αγώνα δεν έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Κρέντης και να φτάσει στην νίκη. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 13 βαθμούς και κρατώντας ταυτόχρονα το +2 από την δεύτερη Κρέντη.

Η ομάδα του χωριού μας, παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη από το προηγούμενο παιχνίδι της, είχε διάθεση, έψαξε το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει εξαιτίας της αστοχίας των επιθετικών της και κυρίως γιατί δεν πίεσε περισσότερο στις στιγμές που είχε το πάνω χέρι στον αγώνα.
Αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η πληθωρική παρουσία του Γιάκου στην άμυνα των φιλοξενούμενων, που έκλεισε όλους τους διαδρόμους στους επιθετικούς των γηπεδούχων, ο τραυματισμός του Γ. Βούρτσα των Αγράφων και οι 13 κάρτες που έδειξε ο διαιτητής του αγώνα σε ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων.
Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Μπισμπίκης, Καλύβας, Ντότσικας και από την Κρέντη, πέραν του Γιάκου, ο ακούραστος Πάτρου, που έκανε καλό παιχνίδι στα χαφ και οι Γ. Βούρτσας, Σ. Μπύρος.
Τα Άγραφα έχουν δύσκολη αναμέτρηση την ερχόμενη Κυριακή στην Παλαιοκατούνα με τον τοπικό Άγιο Προκόπιο, ενώ η Κρέντη θα πραγματοποιήσει το ρεπό της.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις

17΄: Παράλληλη σέντρα του Μάκκα Κ. από δεξιά, ο Τύμπας σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά, με τον Κόκκοτα να μαζεύει.
23΄: Αδύναμο χτύπημα φάουλ του Ντότσικα μπλόκαρε ο Ντάλλας στο κέντρο του τέρματος του.
30΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε κούρσα και πάσαρε δεξιά στον Θεοχάρη, ο οποίος έβγαλε σέντρα, με τον Ντότσικα να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά μόλις πάνω από την εστία της Κρέντης.
45΄+2΄: Γυριστό σουτ του Μάκκα Κ. μέσα από την περιοχή μάζεψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Β΄ Μέρος  - Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Χτύπημα φάουλ του Τύμπα από αριστερά μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
78΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
79΄: Ο Βούρτσας Γ.(Δ), αφού έπαιξε το 1-2 με τον Καλύβα, σούταρε από αριστερά, με τον Ντάλλα να αποκρούει στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
80΄: Γύρισμα του Μάκκα Κ. από δεξιά, απευθείας πλασέ του Τύμπα κατέληξε πάνω από την εστία του Κόκκοτα.
81΄: Μπαλιά του Βούρτσα Γ.(Δ) στον Μάρκη, ο οποίος από δεξιά υπό πίεση πλάσαρε, με τον Ντάλλα να μπλοκάρει.
90΄: Πάσα του Καλύβα στον Μπισμπίκη, ο οποίος έκανε την σέντρα-γέμισμα, με τον Αθανασόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, που κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Κόκκοτας, Θεοχάρης, Γιαννιώτης(57΄ λ.τρ Ζωχάκης), Αντωνίου, Μπισμπίκης, Τσιγαρίδας, Αθανασόπουλος, Πανόπουλος(78΄ λ.τρ Βούρτσας Γ.(Δ)), Μπουμπουρής(45΄+1΄ λ.τρ Μάρκης), Ντότσικας, Καλύβας Κ.
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Απ., Λάππας, Παπαναστασίου, Μπύρος Σ., Γιάκος, Πάτρου, Βούρτσας Ν.(70΄ Μάκκας Ε.), Γενιτσαρόπουλος(70΄ Ντάλλας Αθ.(Ν)), Μάκκας Κ., Τύμπας Δ., Βούρτσας Γ.(Ι) (86΄ Μπαΐκούσης)
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος,1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)