2/10/12

Παλαιοκατούνα-Κρέντη 1-2 Επαγγελματική νίκη με μέτρια απόδοση Πάλεψε μέχρι τέλος το παιχνίδι η Αναγέννηση




 Μόνο την νίκη και τους τρεις βαθμούς κρατάνε στην Κρέντη, από     την αναμέτρηση με την Παλαιοκατούνα εκτός έδρας. Η ομάδα του χωριού μας, πραγματοποιώντας αποκαρδιωτική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, επικράτησε δύσκολα της Αναγέννησης με σκορ 2-1, παραμένοντας ωστόσο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς. Η Κρέντη, δεν έπεισε στις δυο μέχρι τώρα αναμετρήσεις της με ισοδύναμους μάλιστα αντιπάλους, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντας για την συνέχεια, που θα είναι δύσκολη καθότι ακολουθούν παιχνίδια φωτιά με ισχυρούς αντιπάλους, που δεν κερδίζονται με … αγγαρεία.
Αν εξαιρέσουμε τον ακούραστο Πάτρου, που στα 39 δίνει ρεσιτάλ αγωνιστικής πειθαρχίας, τον Τύμπα που βρήκε και πάλι δίχτυα και τον Μπήρο που πήγε καλά ως στόπερ, η απόδοση των υπολοίπων παιχτών της Κρέντης κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, που δικαιολογημένα δημιουργούν προβληματισμό. Αν μάλιστα σε όλα αυτά βάλεις και κάποια μουρμουρητά που ακούγονται, τότε, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Κρέντη απαιτεί άμεσα θεραπευτική αγωγή.
Από την άλλη μεριά η ομάδα του Κώστα Λαθύρη, χωρίς να πείσει και αυτή με την απόδοσή της, πάλεψε το ματς και αν ήταν πιο τυχερή, ίσως να «έκλεβε» τον βαθμό της ισοπαλίας. Η Αναγέννηση, κατάλαβε ότι μπορούσε κάτι παραπάνω στο παιχνίδι πολύ αργά και αυτό της στοίχησε. Ωστόσο όμως έδειξε και κάποια καλά στοιχεία, που αν δουλευτούν μπορούν να φέρουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Το λάθος του Βοηθού στη μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους, που έδωσε ανάποδα το πλάγιο, ήταν καθοριστικό, γιατί από αυτή την λανθασμένη υπόδειξη, η Παλαιοκατούνα ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Όμως λάθη τέτοια γίνονται και ίσως να ξαναγίνουν και στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιολογία, όπως σωστά τόνισε ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος στους παίχτες του.  Ο έμπειρος ρέφερι, που θα μας λείψει για 2 μήνες, δεν έκανε το μεγάλο λάθος, όμως τα 9 λεπτά που κράτησε καθυστέρηση ήταν πάρα πολλά.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η Κρέντη, πήρε μια επαγγελματική νίκη, πολύ σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος η δε Παλαιοκατούνα, αναζητεί στο επόμενο παιχνίδι της μ ε τον Άγιο Προκόπιο να κάνει σεφτέ στις νίκες, που θα της δώσουν αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.
Η συμπεριφορά των φιλάθλων άψογη, η φιλοξενία των γηπεδούχων Αβραμιαία και το γήπεδο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το τελευταίο ας το αντιμετωπίσει με πολύ σοβαρότητα η ΕΠΣΝΕ, γιατί σε τέτοια χωράφια, μπορεί να πάθουν ανεπανόρθωτες ζημιές οι παίχτες που αγωνίζονται.
Κορυφαίος των γηπεδούχων ο αεικίνητος Πάτρου και καλοί οι Τύμπας, Μπήρος και Παπαναστασίου.
Διακρίθηκαν από τους γηπεδούχους ο πορτιέρο Πέτρου, που ήταν σταθερός σε όλες τις φάσεις και δεν ευθύνεται για τα γκολ που δέχτηκε καθώς και οι Οσμενάι, Διώτης.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις

22΄: Πλάγιο του Ζιάκα από δεξιά, ο Χαλκιάς σούταρε από πλάγια θέση αρκετά μέτρα άουτ.
26΄: Ο Τύμπας έκανε κάθετη μπαλιά στον Πάτρου, ο οποίος έφυγε σε θέση τετ α τετ, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Κολοκώτσιο, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες από πλευράς Κρέντης.
29΄: Ωραία ενέργεια του Μάκκα Κ. από δεξιά, ο οποίος ελευθερώθηκε και σούταρε πάνω από την εστία του Πέτρου.
39΄: Σέντρα του Μάκκα Ε. από αριστερά, ο Αλαφροπάτης έδιωξε την μπάλα προ του Ντάλλα Αθ., ο Πάτρου ξεμαρκάριστος λίγο έξω από την περιοχή με χαμηλό τεχνικό σουτ σημάδεψε την δεξιά γωνία του Πέτρου, κάνοντας το 0-1.
42΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε από μακρινή απόσταση και «φάτσα» με το τέρμα φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πέτρου, που δεν έλεγξε καλά την πορεία της μπάλας (0-2).
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Εκτέλεση φάουλ του Τύμπα από αριστερά, προβολή του Μάκκα Ε. από πλεονεκτική θέση μάζεψε ο Πέτρου.
57΄: Μπαλιά του Μάκκα Κ. στον Γενιτσαρόπουλο Δ., ο οποίος από θέση δεξιά έπιασε σουτ, το οποίο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
60΄: Αράουτ του Ζιάκα από δεξιά, έδιωξε αρχικά η άμυνα και το σουτ του Οσμενάι κατέληξε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
61΄: Ο Αλαφροπάτης εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Οσμενάι έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, που πήρε περίεργη τροχιά και αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον αντίπαλο πορτιέρο.
68΄: Ο Βούρτσας Ν. τροφοδότησε όμορφα τον Τύμπα, ο οποίος έκανε εξαιρετικό σλάλομ και βρέθηκε σε θέση βολής από αριστερά, σουτάροντας έξω από την δεξιά γωνία του Πέτρου.
75΄: Χτύπημα φάουλ του Αναγνωστόπουλου από δεξιά, ο Τζερεμές επωφελήθηκε από κόντρες και προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα στρώθηκε στον Γενιτσαρόπουλο Χ., που από καλή θέση και αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ντάλλα.
78΄: Πολύ ωραίο σουτ του Οσμενάι από μακρινή απόσταση έδιωξε ο τερματοφύλακας της Κρέντης σε κόρνερ στο κέντρο του τέρματος του.
79΄: Ο Κοράκης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Φύκας πετάχτηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και εξ επαφής με το στήθος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-2.
86΄: Γυριστό σουτ του Κοράκη μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Ντάλλας.
Συνθέσεις Ομάδων
Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Πέτρου, Αλαφροπάτης(80΄ Λαμπρόπουλος), Ζιάκας, Φύκας, Ιωάννου, Τζερεμές, Κοράκης Α., Οσμενάι, Μπλέντζος, Χαλκιάς(55΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Διώτης(65΄ Αναγνωστόπουλος)
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε.(57΄ Παπαναστασίου), Μπύρος Σ., Μπαΐκούσης, Πάτρου, Γενιτσαρόπουλος Δ., Βούρτσας Ν.(80΄ Μπύρος Ε.), Μάκκας Κ., Τύμπας Δ.(84΄ Βούρτσας Γ.), Ντάλλας Αθ.(Ν)
Διαιτητής: Νίκος Κακουλίδης (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)