27/9/12

Κάηκε το πελεκούδι στο πανηγύρι του Αη- Γιάννη Είχε χρόνια να ξαναγίνει τέτοιο γιορτάσι



                                        ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ
                            Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡ. ΜΑΚΚΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ
                                          Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
 Είχε χρόνια να γίνει τέτοιο πανηγύρι του Αη- Γιαννιού στο χωριό μας. Φέτος με την χάρη του Τιμίου Προδρόμου αλλά και με τον άψογο συντονισμό του Εκκλ. Συμβουλίου, έγινε ένα από τα καλύτερα πανηγύρια των τελευταίων χρόνων, που χαρακτηρίστηκε τόσο από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και από την διάρκειά του καθότι τα όργανα έπαιζαν μέχρι αργά το απόγευμα.


                                                     ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΦΗ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΣΟΥ
                                ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ

       ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ
                                  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΙΚΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΣΟΥ
                                              Ο ΝΕΟΣ ΚΛΑΡΙΝΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΕΝΤΗΣ ....

 Η εορτή του πολιούχου της Κρέντης, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκε την επομένη με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, που τελέστηκε από τον εφημέριό μας και τον π. Δημήτριο Κολοκούρα, εφημέριο Παλαιοκατούνας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην αυλή της εκκλησίας, άπαντες κάθισαν στα τραπέζια για καφέ και ακολούθησε φαγοπότι και γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι στις 6 το απόγευμα.
Το συγκρότημα ήταν τέλειο, το σέρβις από την Βαγγέλη Τσιγαρίδα και την κουστωδία του άψογο και όλη η εικόνα του πανηγυριού εντυπωσιακή. Το χορό ξεκίνησε ο παπα- Βαγγέλης με τον π. Δημήτριο και τον Θ. Βούρτσα και από τότε μέχρι το απόγευμα χόρεψαν σχεδόν όλοι. Το γεγονός ότι το Εκκλ. Συμβούλιο φρόντισε να καλύψει τα έξοδα παρουσίας του συγκροτήματος, έδωσε την δυνατότητα σε τούτες τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, να χορέψουν όλοι, καθότι τα χρήματα σε όλους μας είναι πλέον λιγοστά και δυσεύρετα.
Οι ακούραστοι Εκκλ. Σύμβουλοι, Χρυσόστομος Μάκκας και Σοφία Λάππα, διεκπεραίωσαν με μεγάλη επιτυχία την λαχειοφόρο που έγινε, με τυχερό της ημέρας τον Λάμπρο Βούρτα που κέρδισε μια προβατίνα, ίσα με 200 κιλά, σύμφωνα με την εκτίμηση του παπα – Βαγγέλη.  
Από τα αξιοσημείωτα του πανηγυριού μας, ο λεβέντικος χορός του μπαρμπα Νίκου Ντάλλα, του Φάνη Λάππα, του Θανάση Λεπενιώτη καθώς και το γεγονός ότι ο Κώστας Λεπενιώτης, μετά το ντραμς και το τραγούδι τώρα είναι έτοιμος να παίξει και κλαρίνο!!!
Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου καλύτερα.