27/9/12

Κρέντη-Φραγκίστα 3-2 Όπως και πέρυσι…



Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα του χωριού μας επικρατώντας δύσκολα της Φραγκίστας με σκορ 3-2. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, ανώτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε αρκετές φάσεις, όμως από αυτές αξιοποίησε μόνο τις τρεις και έτσι νίκησε την μαχητική Φραγκίστα, που πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλος και αν ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία.

Βέβαια στο ποδόσφαιρο μετράνε τα γκολ και όχι οι ευκαιρίες που χάνεις, όσο κλασικές και αν είναι αυτές. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και στην αναμέτρηση Κρέντης – Φραγκίστας, όπου οι γηπεδούχοι έχασαν τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες, που αν γίνονταν γκολ, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό. 
Η Κρέντη λοιπόν με γκολ του Γιώργου Γιάκου στις καθυστερήσεις, ενός σπουδαίου και έμπειρου ποδοσφαιριστή, κατάφερε να σταθεί όρθια και να πετύχει την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από την παρουσία της στο ευρυτανικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.  
Από την άλλη πλευρά η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα, πολύ καλύτερη από την περασμένη σεζόν, λόγω της συμμετοχής στην ενδεκάδα, ικανότατων ποδοσφαιριστών, όπως είναι οι Κ. Ντάλλας, Δ. Σερπάνος, Μπισμπίκης, παρουσιάστηκε μετά το ματς με την Μυρίκη και απέναντι στην Κρέντη ιδιαίτερα μαχητική, ωστόσο όμως στο τέλος δεν άντεξε την πίεση από τους γηπεδούχους και δεν απέφυγε την ήττα.

 ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

Με βάση την συνολική εικόνα αλλά και την στατιστική του αγώνα, οι γηπεδούχοι άξιζαν την νίκη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο επικρατεί η ομάδα που είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Η Κρέντη, με πολλούς νέους παίχτες στο ρόστερ της έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, αλλά και συγκεκριμένες αδυναμίες που αν δεν διορθωθούν, στην πορεία θα υπάρξει πρόβλημα. Μπορεί στο παιχνίδι με την Φραγκίστα, να πήρε την νίκη στο τέλος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα επαναλαμβάνεται συνέχεια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν νωρίς οι όποιες διορθωτικές κινήσεις πριν «αλέκτωρ λαλήσει…»
Η Φραγκίστα, με βάσει το ρητό, «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού», θα πρέπει να δουλέψει πολύ στην αυτοσυγκέντρωση των παιχτών της, αν θέλει οι δυο ήττες από Μυρίκη και Κρέντη στο φινάλε, να μην επαναληφθούν. Κάποτε ένας παλιός προπονητής, μεγάλης επαρχιακής ομάδας, έλεγε ότι «στις καθυστερήσεις, την μπάλα την τρως», δηλ. την διώχνεις και δεν αφήνεις την άλλη ομάδα να σου κάνει φάσεις.  Πάντως σε γενικές γραμμές η παρουσία της Φραγκίστας ήταν πολύ καλή και έδειξε ότι φέτος θα είναι ένας αντίπαλος υπολογίσιμος για όλες τις ομάδες.
Κλείνοντας την αναφορά μας, στο πολύ ενδιαφέρον αυτό παιχνίδι, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κίνηση του Γ. Χρυσαφόπουλου να ρίξει στο 60΄, στη μάχη τους Γιάννη Μπαϊκούση και Κ. Παπαναστασίου, ήταν όπως αποδείχτηκε επιτυχής, ενώ όσον αφορά την ένταση δημιουργήθηκε αυτή έληξε ομαλώς με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, όμως καλό είναι να αποφεύγονται στους αγώνες κάθε είδους αντεγκλήσεις και κυρίως προκλήσεις που «ανάβουν τα αίματα».
Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους το αμυντικό δίδυμο Γιάκος – Σ. Μπήρος και αρκετά καλοί οι Κ. Μάκκας, Δ. Τύμπας, Ρ. Πάτρου και ο πιτσιρικάς Θανάσης Ντάλλας. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο πορτιέρο Χρήστος Σάλτης, με μεγάλες αποκρούσεις στο ενεργητικό του, ο σκόρερ Γιάννης Μπισμπίκης  και οι Κ. Ντάλλας, Κ. Κατσαδούρος, Δ. Σερπάνος.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Κατσαδούρος έπιασε την ανάποδ,η κεφαλιά που απέκρουσε ο γκολκίπερ Ντάλλας.
12΄ : Ο Τύμπας Δ. σέντραρε από δεξιά, βρήκε τον Μάκκα Κ. που με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 1-0.
14΄ :  Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου μπλόκαρε ο Ντάλλας.
16΄ : Ο Βούρτσας Ν. σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Μάκκας Κ. από θέση βολής σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
19΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά εκτός περιοχής, ο Ντάλλας έκανε το τραγικό λάθος απέκρουσε ασταθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).
21΄ : Ο Μάκκας Κ. σούταρε από μακριά, με την μπάλα να φεύγει άουτ.
36΄ : Χτύπημα φάουλ του Τύμπα Δ. απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Μπισμπίκης Β. βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι Δροσίνης καταλόγισε πέναλτι μετά από υπόδειξη του 2ου βοηθού Πολυχρόνη. Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε στην εσχάτη των ποινών εύστοχα και έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1.
50΄ : Σουτ του Κατσαδούρου από τα όρια της περιοχής χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
52΄ : Ο Μπισμπίκης Ι. βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 2-2.
62΄ : Ο Μάκκας Ε. σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Τύμπα Δ. πέρασε άουτ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.
65΄ : Ο Τύμπας Δ. σέντραρε και η κεφαλιά του Μάκκα Κ. από κοντά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
67΄ : Σουτ του Κατσαδούρου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
69΄ : Απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Τύμπα Δ. πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.
77΄: Ο Τύμπας Δ. σούταρε εκτός περιοχής, ο Σάλτης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.
90΄ : Ο Τύμπας Δ. μπήκε όμορφα στην περιοχή μετά από ατομική προσπάθεια, πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο της Φραγκίστας απέκρουσε σωτήρια.
94΄ : Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος Γιάκος με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το νικητήριο τέρμα, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του με 3-2.
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Απ., Γ. Λάππας,  Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Γιάκος, Πάτρου(60΄ Μπαϊκούσης), Γενιτσαρόπουλος, Βούρτσας Ν.(60΄ Παπαναστασίου), Μάκκας Κ.(94΄ Μπύρος Ε.), Τύμπας Δ., Ντάλλας Αθ.
Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας) : Σάλτης Χ., Περούλας Γ., Μακρής, Γερονίκος Π., Καζάκος Γ., Μπισμπίκης Β., Ντάλλας Κ., Γούλας Κ.(46΄ Σάλτης Α.), Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος, Σερπάνος
Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)