15/9/12

Επιστροφή στα θρανία Πρώτο κουδούνι για 1886 Ευρυτανόπουλα! Από αυτά 23 παιδιά στο Σχολείο της Κρέντης.


Στα θρανία επέστρεψαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, 1.886 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν φέτος στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας.
Νωρίς το πρωί την περασμένη Τρίτη ήχησε το πρώτο κουδούνι, σ’ όλα τα σχολεία του νομού και μαζί μ’ αυτό οι πρώτες φωνές και τα πρώτα γέλια για τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ευρυτανική πρωτεύουσα έδωσε το παρών, η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου και φυσικά η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.
Τα παιδιά, με χαμόγελα στα χείλη που πρόδιδαν τα συναισθήματα χαράς που βρέθηκαν ξανά όλα μαζί μετά από τόσο καιρό, άκουσαν τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, όσο και των εκπαιδευτικών και του Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Κασκαμπά.
Αν και φέτος τα βιβλία έφτασαν στην ώρα τους στα σχολεία, με πάρα πολύ μικρές ελλείψεις, οι οποίες θα καλυφτούν άμεσα, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με προβλήματα, καθώς από σήμερα, αρχίζουν οι απεργίες.  
Λιγότερα παιδιά στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία του δήμου Καρπενησίου σταδιακά αυξάνεται. Στον αντίποδα, τα σχολεία στα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας ολοένα και ερημώνουν.
Με μείωση στον αριθμό των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά θα φοιτήσουν 900μαθητές στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του νομού Ευρυτανίας στο σχολικό έτος 2011-2012, σε σχέση με πέρυσι που φοίτησαν 913 μαθητές. Μικρή αύξηση παρατηρείται στα Δημοτικά Σχολεία, που μαζί με τα Νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν 986 παιδιά, έναντι 980 παιδιών που φοίτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Αναλυτικά φέτος θα φοιτήσουν σε όλα τα σχολεία του Νομού 1886 μαθητές εκ των οποίων 986 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 900 στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Στα νηπιαγωγεία 236 λιλιπούτειοι φίλοι μας θα μάθουν τα πρώτα γραμματάκια τους, ενώ 750 είναι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων. Από αυτά 23 παιδιά στο Σχολείο της Κρέντης.
Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση 435 μαθητές θα φοιτήσουν στα Γυμνάσια, 306 στα Λύκεια, 142 στα ΕΠΑΛ, ενώ 17 στο Ε.Ε.Ε.Κ του Νομού μας