16/9/12

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΡΕΝΤΗ

                         ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
 
Αδέλφια Κρεντιωτες καλό Φθινόπωρο.
Παρότι είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για χειμώνα, από το πανέμορφο χωριό μας, σας στέλνουμε αδελφικούς χαιρετισμούς και μερικές φωτογραφίες που μυρίζουν χειμώνα.
Το φετινό καλοκαίρι στην Κρεντη ήταν πανέμορφο και έγινε πιο ευχάριστο και ευλογημένο με την παρουσία πολλών αδελφών μας που διαμένουν στο εξωτερικό.
Σήμερα το πρωί μετά τη Θεια Λειτουργία, στο Καφενείο του Σταύρου Μακκα, που πήγαμε για καφέ, για να συγχωρέσουμε την εκλεκτή αδελφή μας Όλγα Μακκα, ο Λάζαρος Λαππας, μας είπε την ιστορία με τους εργολάβους και τα μεροκάματα που έπρεπε να πληρώσουν στο τέλος που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το υδραγωγείο στη Σκαμνιά.
Το ωραίο στην υπόθεση ήταν, πως θα πληρώνονταν ο μικρότερος τότε εργάτης που ήταν ο Θεόφιλος Μακκας (ΛΑΚΗΣ). Όταν  μας διηγήθηκε πως έγινε η πληρωμή, και πως πληρώθηκε τελικά ο μικρός Θεόφιλος, γελάσαμε όλοι αλλά και στεναχωρηθήκαμε που τα αδέλφια μας οι ξενιτεμένοι δεν μπορούν να μείνουν περισσότερο στα χωριά μας.
Ωστόσο τον Οκτώβριο περιμένουμε τον ΛΑΚΗ να μας πει ο ίδιος την ιστορία αυτή, γιατί αυτός στις διηγήσεις και τα ανέκδοτα δεν πιάνετε με τίποτε, όπως φυσικά ο Παναγιώτης και ο Νάκος.
Καλό Φθινόπωρο σε όλους.
                                               Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
                                   ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ

                                                 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΛΑΣΠΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
                                                 ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
                ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ