27/9/12

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Αγία Βλαχέρνα, ο οποίος διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς


Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας Κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων, χρήματα, ασύρματο τηλέφωνο, συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ.
Συνελήφθη, στις 20-09-2012, το μεσημέρι στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και Νομοθεσία περί ραδιοσταθμών.
Αναλυτικότερα την περασμένη Πέμπτη το πρωί, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου ο επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Γοριανάδων του Δήμου Καρπενησίου και κατήγγειλε διάρρηξη του ανωτέρω Ιερού Ναού, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 56χρονο, να κινείται στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας Ευρυτανίας και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 56χρονου και στον ίδιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων.
•Το χρηματικό ποσό των (1.433,11) ευρώ σe κέρματα και χαρτονομίσματα.
•Ένα (1) ασύρματο τηλέφωνο που ο δράστης είχε συντονίσει στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ.
•Ένα (1) βαλιτσάκι μεταφοράς εργαλείων, (12) φακοί και (101) κλειδιά διαφόρων τύπων.
•Δύο (2) ζεύγη γάντια και (130) νάιλον σακουλάκια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ο 56χρονος χθες το πρωί διέρρηξε τρεις Ιερούς Ναούς και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γοριανάδων Καρπενησίου, τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Μικρού Χωριού Ευρυτανίας και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Προυσού Ευρυτανίας, προκαλώντας παράλληλα φθορές στις εισόδους τους.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι αποπειράθηκε να διαρρήξει και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κορυσχάδων Καρπενησίου, προκαλώντας τελικά μόνο υλικές ζημιές. 
Μετά από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, επιπλέον τέσσερις (4) διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 56χρονος την 16-09-2012 διέρρηξε επιπλέον:
•Τον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού Μεσοχωρείου, Κλειστού Ευρυτανίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ.
•Τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Μεσοχωρείου, Κλειστού Ευρυτανίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.
•Τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλατάνου, Κλειστού Ευρυτανίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι την 19/20-09-2012, διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυρίκης  Ευρυτανίας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι αφού δεν υπήρχαν χρήματα εντός του Ιερού Ναού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 56χρονου, στην Νέα Πέραμο Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•Δεκατέσσερις (14) ασημένιες και μία (1) ξύλινη εικόνα Αγίων.
•Ένας (1) επίχρυσος σταυρός μεγάλου μεγέθους, έξι (6) σταυροί μικρού μεγέθους και δύο (2) καντήλια Εκκλησιών.
•Πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού και χειρός, νομίσματα, μετάλλια κ.λ.π.)
•Μία (1) κυνηγετική καραμπίνα και δέκα (10) φυσίγγια, για την οποία, όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί η κλοπή της στην Κόρινθο την 10-10-2006 και ανήκει σε 35χρονο  ημεδαπό.
•Δεκαπέντε (15) ρολόγια χειρός, εκ των οποίων έξι αντρικά και εννέα γυναικεία, καθώς και ένα ρολόι τσέπης. 
•Έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα, πέντε (5) φορτιστές, μία (1) δερμάτινη θήκη και τρία (3) ενσήρματα ακουστικά κινητών τηλεφώνων. 
•Επτά (7) επίχρυσα κηροπήγια, μία (1) ασημένια τσαγιέρα, δύο (2) κομπολόγια και μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ερευνάται η προέλευση των κατασχεθέντων και η ταυτοποίηση του δράστη με την διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου.