6/9/12

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στην Κρέντη



Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών πιστών, εόρτασε η Κρέντη την μνήμη της ανακομιδής των σεπτών λειψάνων του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, (2 και 3 Σεπτεμβρίου ε.ε) Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου.



Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος  του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων και εφημερίου μας, του εφημερίου της Δυτ. Φραγκίστας π.


Θωμά Γκορόγια, του εφημερίου Παλαιοκατούνας π. Δημητρίου Κολοκούρα, του εφημερίου των Ευρυτάνων Αγίων π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου όστις και εκήρυξε τον Θ. Λόγον και του π. Παναγιώτη Γρέντζελου, πνευματικού του Διακόνου μας π. Νικολάου Ριζογιάννη.



Τόσο την παραμονή όσο και κατά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, ετέθη προς προσκύνηση η Ιερή Κάρα του Αγίου Σεραφείμ, που μετεφέρθη από την Χρύσω εκεί με την ευλογία του π. Κυρίλλου, Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μονής Κορώνης.