1/12/11

ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ – ΚΡΕΝΤΗ 1-2 - Στους 4 του Κυπέλλου η Κρέντη

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευρυτανίας προκρίθηκε η ομάδα του χωριού μας μετά την νίκη της εκτός έδρας επί της Φραγκίστας με σκορ 2-1. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, πήρε δίκαια την νίκη – πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πάλεψε το ματς στα ίσια. Ωστόσο όμως οι φιλοξενούμενοι αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, καθότι έχασαν πέναλτι και 5 τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες.
Οι πιτσιρικάδες του Βασίλη Παπαδήμου, καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν στο σκορ, έπαιξαν κατά διαστήματα καλή μπάλα και θα μπορούσαν μάλιστα να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην Κρέντη αν στο 63΄ο Αποστόλης Ντάλλας, ο σπουδαίος αυτός προτιέρο, με εντυπωσιακό τρόπο δεν απέκρουε το πλασέ του Ταξιάρχη Γούλα.
Η Κρέντη κατέβηκε στον αγώνα αυτό με πολλές ελλείψεις καθότι απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Πολυχρόνης, Γεωργούλας, Αρκουμάνης, Γ. Βούρτσας, Σ. Μπύρος, Χ. Καλαμπάκας, και Ι. Ντάλλας, ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην βασική ενδεκάδα της ομάδας.
Παρά τις σημαντικές αυτές απουσίες οι φιλοξενούμενοι με καλό κοουτσάρισμα από τον Γ. Χρυσαφόπουλο, που στο 65΄ μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Θανάση Ντάλλα για να βοηθήσει την ομάδα και κυρίως με την τεράστια δυναμική του Δημήτρη Τσιγαρίδα, που ήταν πραγματικός οδοστρωτήρας, γύρισαν το εις βάρος τους σκορ και στο τέλος απόλυτα δίκαια πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη, που τους φέρνει αντιμέτωπους στα ημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού ΑΠΟΚ – ΑΙΟΛΟΣ.
Η πρόκριση της Κρέντης στους 4 του κυπέλλου και η αντίστοιχη, όπως όλα δείχνουν στην τετράδα του πρωταθλήματος, αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Γ. Χρυσαφόπουλου, που φέτος δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο κάνοντας την καλύτερη πορεία της, στην σύντομη ιστορία της στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιες ευθύνες σε διοίκηση, προπονητή και παίχτες για την δύσκολη συνέχεια, καθότι από δω και πέρα θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση σε όλους τους τομείς για την επίτευξη των στόχων.
Πέραν του Δημήτρη Τσιγαρίδα, που τρέλανε κόσμο με το πάθος του και με το γκολ που σημείωσε μετά από εκτέλεση πλαγίου, από τους νικητές διακρίθηκαν ο Λάμπρος Γούλας, που έβγαλε καταπληκτική ασίστ στο 2-1, ο Κ. Μάκκας, που ξαναγύρισε στα γκολ, δείχνοντας πολλά κέφια, ο αγέραστος Γιάννης Μπαϊκούσης και ο Β. Μάκκας.
Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιάννη Μπισμπίκη ενώ πολύ καλά πήγαν από την Φραγκίστα οι Κ. Κατσαδούρος, Γ. Περούλας και Δ. Μακρής.
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Χριστ. Χατζηθεοδώρου, που σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε στοιχεία μεγάλου ρέφερυ που γνωρίζει να διευθύνει με νομαδική μαεστρία κάθε ματς. Άψογη και οι Βοηθοί του Β. Λάμπρου και Γ. Στοφόρος.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝ
Ο
1΄ Σουτ Λ. Γούλα άουτ
12΄ Σουτ Βαγγέλη Μάκκα από πλάγια άουτ
13΄ Δυνατό διαγώνιο σουτ Κ. Χρυσαφόπουλου απέκρουσε προσωρινά ο Σάλτης και στην συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα μπροστά από τον  καραδοκούντα Γούλα
18΄ Μετά από γέμισμα στην άμυνα της Κρέντης ο Π. Καζάκος από κοντά άνοιξε το σκορ 1-0.
20΄ Κεφαλιά Λ. Γούλα λίγο άουτ
27΄ Από πλεονεκτική θέση ο Γούλας αστοχεί
34΄ Ο Χρυσαφόπουλος κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε άτσαλα ο Κ. Μάκκας και ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του.
36΄ Καρφωτή κεφαλιά Ν. Βούρτσα λίγο άουτ
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
48΄ Σουτ Κ. Χρυσαφόπουλου από κοντά άουτ
56΄Ο Δ. Τσιγαρίδας εκτέλεσε δυνατά πλάγιο άουτ στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο τερματοφύλακας στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στα δίχτυα 1-1.
62΄ Ο Β. Μάκκας από κοντά χάνει μοναδική ευκαιρία να πετύχει γκολ
63΄ Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Ταξ. Γούλας έφυγε μόνος στην κόντρα, όμως ο Α. Ντάλλας με εντυπωσιακό τρόπο αποσόβησε σίγουρο γκολ.
66΄Εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Γ. Χρυσαφόπουλου μόλις άουτ
72΄ Μοναδική ευκαιρία για την Κρέντη με τον Κ. Χρυσαφόπουλο να αστοχεί από θέση γκολ
78΄ Ο Λ. Γούλας από δεξιά με τρομερή ασίστ έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Κ. Μάκκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1 για την ο μάδα του. 
84΄ Κεφαλιά Ι. Μπισμίκη άουτ
89΄ Ο Κατσαδούρος έσωσε την τελευταία στιγμή διώχνοντας πάνω στην γραμμή.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ: Χ. ΣΑΛΤΗΣ, Δ. ΜΑΚΡΗΣ, Π. ΓΕΡΟΝΙΚΟΣ, Γ. ΠΕΡΟΥΛΑΣ, Χ. ΓΕΡΟΝΙΚΟΣ, Α. ΛΑΘΥΡΗΣ, Ι. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Κ. ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΟΣ, Τ. ΓΟΥΛΑΣ, Π. ΚΑΖΑΚΟΣ (78΄ Κ. ΓΟΥΛΑΣ), Α. ΣΑΛΤΗΣ (65΄ Φ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ)
ΚΡΕΝΤΗ: Α. ΝΤΑΛΛΑΣ, Ε. ΜΠΥΡΟΣ, Α. ΝΤΑΛΛΑΣ (65΄ Γ. ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ), Ι. ΜΠΑΪΚΟΥΣΗΣ, Ν. ΒΟΥΡΤΣΑΣ, Δ. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Κ. ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΤΣΑΚΝΗΣ (46΄ Α. ΦΟΥΚΑΣ), Κ. ΜΑΚΚΑΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Ε. ΜΑΚΚΑΣ.