22/12/11

Φραγκίστα -Κρέντη 1-3 Τρίτη συνεχή νίκη της Κρέντης με πρωταγωνιστή τον νεαρό Χρυσαφόπουλο

 Το 3 στα 3 με αντίπαλο την Φραγκίστα έκανε η ομάδα του χωριού μας, πετυχαίνοντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια την φετινή χρονιά. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, ανώτερη σε όλους τους τομείς έφτασε δίκαια στην νίκη με σκορ 3-1, παραμένοντας έτσι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς. Από την άλλη, η Φραγκίστα, παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειές της, γνώρισε την ήττα, την 3η συνεχόμενη, παραμένοντας έτσι στους 9 βαθμούς και στην 8η θέση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αυτής ήταν ο πολλά υποσχόμενος πιτσιρικάς της Κρέντης, Κώστας Χρυσαφόπουλος, ο οποίος με τα δυο υπέροχα γκολ που πέτυχε, ντύθηκε «Μικρός Αη – Βασίλης» κάνοντας μοναδικό δώρο στην ομάδα του, μια σπουδαία νίκη από πολλές πλευρές.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα με γκολάρα από τα αποδυτήρια, που σημείωσε μόλις στο 40ο δευτερόλεπτο ο ταλαντούχος Κ. Χρυσαφόπουλος, στέλνοντας την μπάλα στο γάμα του Σάλτη, που έμεινε άγαλμα. 
Και ενώ όλοι περίμεναν την Κρέντη να «καθαρίσει» το ματς πετυχαίνοντας και ένα 2ο γκολ, στο τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να δώσουν άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Ωστόσο όμως στην επανάληψη και κυρίως μετά τις διορθωτικές κινήσεις του Γ. Χρυσαφόπουλου, που πέρασε στον αγώνα τον Γ. Βούρτσα που πέτυχε το 3-1 και τον Σ. Μπύρο, η Κρέντη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας δυο ακόμη τέρματα, φτάνοντας έτσι απόλυτα δίκαια στην νίκη.
Πανέμορφο ήταν και το 2ο γκολ που σημείωσε ο Κ. Χρυσαφόπουλος, με συρτό διαγώνιο σουτ, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν και το τέρμα της ισοφάρισης από τον Γερονίκο.
Πέραν του Κ. Χρυσαφόπουλου, πολύ καλά πήγαν για τους νικητές και οι Κ. Μάκκας, Λ. Γούλας, Δ. Τσιγαρίδας και Γ. Βούρτσας. Από την Φραγκίστα διακρίθηκαν οι Μπισμπίκης, Γ. Περούλας, που ήταν άπαιχτος στο ψηλό παιχνίδι και ο Κ. Κατσαδούρος. Τον αγώνα διεύθυνε με επιτυχία ο Χρήστος Σταμάτης, που ανήκει πλέον στον Σύνδεσμο Ευρυτανίας.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Φραγκίστα αγωνίζεται εκτός έδρας με την Μυρίκη και η Κρέντη υποδέχεται την Δόξα Ραπτοπούλου.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις

1΄: Ο Χρυσαφόπουλος με πολύ ωραίο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο «Γ» του εμβρόντητου Σάλτη(0-1).
18΄: Κεφαλιά, που έπιασε ο Κατσαδούρος μπλόκαρε δύσκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
26΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Περούλα απέκρουσε δύσκολα ο Ντάλλας.
31΄: Καλό σουτ του Αρκουμάνη έξω από την περιοχή μετά από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
33΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κρέντης και στην επαναφορά σουτ του Γούλα Τ. κατέληξε άουτ.
42΄: Ο Βούρτσας Ν. έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το τέρμα του Σάλτη.
44΄: Ωραίο διαγώνιο σουτ του Γερονίκου Χ. μέσα από την περιοχή κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα(1-1).
45΄+1΄: Σουτ του Χρυσαφόπουλου πέρασε λίγο έξω από την εστία της Φραγκίστας.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. μέσα από την περιοχή έδιωξε πολύ όμορφα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
58΄: Ωραίο πλασέ του Γούλα Λ. κόντραρε την τελευταία στιγμή στα σώματα των αμυνομένων.
70΄: Ο Βούρτσας Γ. με εκτέλεση φάουλ τροφοδότησε τον Χρυσαφόπουλο, που με όμορφο δυνατό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 1-2.
75΄: Σουτ του Γούλα Τ. μέσα από την περιοχή μάζεψε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
84΄: Πλασέ του Μάκκα Κ. από πλάγια δεξιά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στην επαναφορά ο Βούρτσας Γ. με πλασέ έκανε το 1-3.
86΄: Σουτ του Γούλα Τ. έδιωξε δύσκολα ο Ντάλλας
Συνθέσεις Ομάδων
Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας Γ., Καζάκος Γ., Γερονίκος Χ.(76΄ Σάλτης Α.), Λαθύρης, Κατσαδούρος, Γούλας Τ.(89΄ Μπισμπίκης Φ.), Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Π.(86΄ Γούλας Κ.)
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε.(55΄ Μπύρος Σ.), Αρκουμάνης, Γεωργούλας, Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Γούλας Λ.(87΄ Φούκας), Τσιγαρίδας(55΄ Βούρτσας Γ.)
Διαιτητής: Χρήστος Σταμάτης(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου )2ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρ/νίας