29/12/11

Ταξίδεψε στην αιωνιότητα ο συγχωριανός μας Ταξιάρχης Μήτσιος

Πρόωρα, σε ηλικία μόλις 59 ετών, έφυγε για την άλλη ζωή ο Ταξιάρχης Μήτσιος, ένας σπουδαίος άνθρωπος και πάνω απ΄ όλα ένας άξιος και χαρισματικός εκπαιδευτικός του τόπου μας. Ο αείμνηστος πλέον συγχωριανός μας, Ταξιάρχης, πατέρας δυο παιδιών, του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας, γεννήθηκε στην Κρέντη στις 28/2/1952 και εκεί διέμεινε μονίμως έως και της τελευτής του. Σπούδασε Βιολογία και ως Πτυχιούχος Βιολόγος, πρωτοδιορίστηκε Καθηγητής στο Γυμνάσιο Δομνίστας το 1981. Στην συνέχεια μετατέθηκε στο Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας και αργότερα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κερασοχωρίου, όπου τα τελευταία 20 χρόνια υπηρέτησε επ΄αγαθώ την εκπαίδευση, από την θέση του Διευθυντού του Σχολικού αυτού συγκροτήματος. 

Το τελευταίο χρόνο, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, πέρασε τεράστια δοκιμασία στο κρεβάτι του πόνου. Πάλεψε, και πολέμησε μέχρι τέλους. Όμως το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2011, μη αντέχοντας άλλο την άνιση αυτή μάχη με την βαριά του ασθένεια, στο 258 δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, παρέδωσε την ψυχή του εις Κύριον, ταξιδεύοντας στην αιωνιότητα, έχοντας όλο αυτό τον καιρό δίπλα του, τον λατρευτό του γιό Γεώργιο, την κόρη του Κων/να και συγγενείς του.
Την επομένη, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, στην γενέτειρά του Κρέντη και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, σε βαρύτατο πένθος και παρουσία όλων των κατοίκων του χωριού μας, του Αντιδημάρχου Αγράφων Θ. Μιχόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και πολλών μαθητών, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ιερουργούντων του εφημερίου του χωριού, αλλά και του εφημερίου του Κερασοχωρίου π. Βασιλείου Βλάχου.
Προ του τελευταίου ασπασμού, στον εκλιπόντα και στο σπουδαίο έργο του, αναφέρθηκαν με θερμά και συγκινητικά λόγια, τόσο ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, όσο και η Δ/ντρια του ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας Μοναχή Φεβρωνία.