9/12/11

Κρέντη-Αίολος 1-1 - Τον πάτησε αλλά δεν τον νίκησε - Καλύτερη η ομάδα του χωριού μας που δικαιούνταν την νίκη καθώς είχε δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες στο Β΄Ημίχρονο



Στο ποδόσφαιρο δεν καρδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά στον αγώνα Κρέντη - Αίολου, όπου η ομάδα του χωριού μας, έπρεπε να νικήσει με 4-1, όμως στο τέλος έμεινε στην ισοπαλία.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και η ομάδα που έψαξε από νωρίς το γκολ. Μάλιστα μόλις στο 3΄ ο  Αίολος δημιούργησε καλή ευκαιρία, με τον Γ. Ράικο, ο οποίος όμως δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Ντάλλα.
Στην  συνέχεια η Κρέντη προσπάθησε να ισορροπήσει, όμως ο Αίολος ήταν η ομάδα που ήλεγχε τον αγώνα και δημιουργούσε περισσότερες επισκέψεις στα καρέ του Ντάλλα. Σε μια απ΄ αυτές, ο πανέξυπνος και εορτάζων Μάκης Χρυσικός, κάνοντας μοναδικό δώρο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στην ομάδα του, με εντυπωσιακό πέσιμο, από το τζαρτζάρισμα του Τσιγαρίδα, που θα το ζήλευε και ο Καραγκούνης, παρέσυρε τον Φθιωτό διαιτητή κ. Χαζτηθεοδώρου, που αργά αλλά σταθερά, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Τσουκαλάς, ο οποίος με άψογο τρόπο έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, κρύβοντας την μπάλα στην κοιλιά του!!!
Παρά την ψυχρολουσία οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν γρήγορα και στο 40΄ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Ε. Μάκκα, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κόκκοτου.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα καλό σουτ του Ράικου που σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Κρέντης.
Στην επανάληψη, η ομίχλη που «σκέπασε» το ΣΥΝΟΡΟ, μάλλον «εξαφάνισε» και τον Αίολο, που δια μαγείας χάθηκε από το γήπεδο, εκτός της αμυντικής του γραμμής.
Οι γηπεδούχοι, μετά τις σαφείς εντολές του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, για πίεση προκειμένου να έλθει νωρίς η ισοφάριση, μπήκαν στο γήπεδο και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, ψάχνοντας το γκολ.
Στο 51΄ ο Κ. Μάκκας, δεν μπόρεσε να στείλει από καλή θέση την μπάλα στα δίχτυα του Κόκκοτου, όμως ο Νίκος Βούρτσας λίγο αργότερα δεν αστόχησε. Μετά από σέντρα του Κ. Μάκκα, με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Αίολου  γράφοντας το 1-1.
Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, που πίεσαν δυνατά για το γκολ της νίκης. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε καλή μπάλα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε 3 κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ, που δικαιούνταν με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και έτσι έχασε 2 βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να εδραιωθεί στις 4 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Κορυφαίος των γηπεδούχων ο σκόρερ Νίκος Βούρτσας, που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, ενώ κατάπιε πολλά χιλιόμετρα σε όλο τον αγώνα. Πραγματικός ογκόλιθος σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Κ. Αρκουμάνης, που αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του τοπικού μας πρωταθλήματος και πολύ καλός ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Βαλάντης Γεωργούλας.  Τέλος καλά τα πήγαν από την Κρέντη ο πιτσιρικάς Κ. Χρυσαφόπουλος, που είχε το τρομερό σουτ στο δοκάρι και ο Λ. Γούλας, που όταν μπήκε στον αγώνα αναστάτωσε την άμυνα του Αίολου, χάνοντας όμως και μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.
Γίγαντας ο Τσουκαλάς για τους φιλοξενούμενους, αεράτος ο Χρυσικός και πολύ καλός ο Μπούκας στο χώρο του κέντρου.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη αγωνίζεται με το Κεράσοβο και ο Αίολος στο μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής με την Μυρίκη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο - Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Κεφαλιά του Ράικου Γ. κατέληξε λίγο έξω από την συμβολή των δοκαριών της Κρέντης.
11΄: Χτύπημα φάουλ του Βούρτσα Γ. απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
21΄: Ο Κατσαρής σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.
24΄: Σουτ του Ράικου Γ. μάζεψε ο Ντάλλας.
27΄: Ο Μάκκας Κ. από πλεονεκτική θέση επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο Κόκκοτος απέκρουσε σωτήρια.
35΄: Ο Χρυσικός κέρδισε πέναλτι από τον Τσιγαρίδα. Ο Τσουκαλάς εκτέλεσε εύστοχα (0-1).
40΄: Χτύπημα φάουλ του Γεωργούλα, κεφαλιά του Μάκκα Ε. κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Αίολου.
43΄: Σουτ του Ράικου Ν. από καλό σημείο κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Σουτ, που επιχείρησε ο Μάκκας Κ. πέρασε άουτ.
63΄: Σέντρα του Μάκκα Κ., ο Βούρτσας Ν. με ψύχραιμο πλασέ από καλή θέση ισοφαρίζει(1-1).
79΄: Αριστερό σουτ του Γούλα, μετά από όμορφη του ενέργεια κατέληξε μόλις άουτ από το τέρμα του Κόκκοτου.
82΄: Η Κρέντη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Χρυσαφόπουλου μέσα στην περιοχή. Ο κ. Χατζηθεοδώρου υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
83΄: Κεφαλιά του Μπαΐκούση απομακρύνθηκε προς της γραμμής από τον Αζακά.
85΄: Δυνατό σουτ-«κεραυνός» του Χρυσαφόπουλου έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
91΄: Διαγώνιο σουτ του Βούρτσα Γ. μάζεψε ο Κόκκοτος
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Γεωργούλας, Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Τσιγαρίδας (67΄ Γούλας), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν.
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κόκκοτος, Κορέντζελος, Ράικος Γ.(86΄ Σιαλμάς), Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Νούλας Ο., Ράικος Ν., Μπούκας, Χρυσικός(70΄ Τσιλίκας), Κατσαρής(69΄ Δαράβαλης)
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Θεόδωρος Οικονόμου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)