10/11/11

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Με λαμπρότητα και κατάνυξη τίμησε και φέτος η Κρέντη τον σύγχρονο μεγάλο θαυματουργό Άγιο της εκκλησίας μας, τον Άγιο Νεκτάριο. Με σεμνότητα αλλά και με την προσήκουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα την παραμονή, 8 Νοεμβρίου 2011, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πολλών συγχωριανών μας που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.
 Ανήμερα της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντων, του εφημερίου μας, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων καθώς και πολλών ιερέων της Μητροπόλεως μας.




 Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χρυσαφογέωργος, εφημέριος του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, ο οποίος ήταν και ο ομιλητής στο εόρτιο κήρυγμα του, που ενθουσίασε τους πιστούς.
 Ακόμη στην Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος, ο π. Βασίλειος Ρεσίτης, εφημέριος Χρυσόβων, ο π. Κων/νος Κοντογιώργος εφημέριος Αγίου Βλασίου, ο π. Βασίλειος Βλάχος εφημέριος Κερασοχωρίου, ο π. Θωμάς Γκορόγιας εφημέριος Δυτ. Φραγκίστας, ο π. Παναγιώτης Γρέντζελος, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο, καθώς και ο Διάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου π. Χρήστος – Νεκτάριος Καρανίκας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου και η μεγάλη μέρα για το χωριό μας, έκλεισε με κέρασμα – ευλογία το Εκκλ. Συμβουλίου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
 Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή μας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγράφων κ.κ. Νίκος Φούκας, Θύμιος Μιχόπουλος και Χρήστος Δημητρόπουλος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ευρυτανίας κ. Ν. Στασινός, ο Υποδ/ντης Γιάννης Κατσαρός, οι Κρεντιώτες – Αμερικάνοι, Πάνος Μάκκας, Θεόφιλος Μάκκας, Νάκος Μάκκας και Γιάννης Ντάλας, οι δασκάλες με τα παιδιά του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του χωριού μας, πλήθος κόσμου και προσκυνητών από τα γύρω χωριά, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο δικός μας Θανάσης Ντάλας και ο εκλεκτός φίλος και Αγιογράφος Γιάννης Λαθύρης.  
Για την κλήρωση του κατσικιού που έφεραν τάμα στον Άγιο, θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.