10/11/11

ΜΥΡΙΚΗ – ΚΡΕΝΤΗ 0-0 - Άξιζε την νίκη η ομάδα του χωριού μας

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και δικαιολογώντας στο απόλυτο την υψηλή της βαθμολογική θέση, η Κρέντη έμεινε όρθια και στο Καρπενήσι, παίρνοντας ισοπαλία, στο ντέρμπυ με την Μυρίκη, σε ένα ματς όμως που θα μπορούσε με λίγη τύχη να είχε φτάσει ακόμη και στην νίκη.
Το συγκρότημα του διπλωματούχου πλέον Προπονητή, Γιώργου Χρυσαφόπουλου, καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο, με άψογη ανασταλτική λειτουργία, με δεμένο κέντρο και καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του αγώνα, πέρα από ένα σουτ που έφυγε άουτ. Από επιθετικής άποψης, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν 3 κλασικές ευκαιρίες, δυο στο πρώτο με κορυφαία αυτή που οι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πάνω στην γραμμή και μια στην επανάληψη με τον Κώστα Μάκκα, να πλασάρει υποδειγματικά τον Μεριγκούνη και την μπάλα όμως να φεύγει βασανιστικά ελάχιστα άουτ.

Αρνητικό της αναμέτρησης αυτής, ο ανεκδιήγητος διαιτητής από την γειτονική Φθιώτιδα, που από το πρώτο κιόλας λεπτό έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ στο τέλος παραλίγο να τινάξει στον αέρα ένα πραγματικά ωραίο παιχνίδι, με την ανεξήγητη συμπεριφορά του, με αποκορύφωμα, την μη τιμωρία ποδοσφαιριστή της Μυρίκης, που χτύπησε εν ψυχρώ τον μεσοαμυντικό της Κρέντης Βαγγέλη Μάκκα, στο πρόσωπο, ισχυριζόμενος ότι τον εξύβρισε, κάτι που ποτέ δεν έγινε σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες. Μάλιστα ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, λίγο αργότερα που δημιουργήθηκε ένταση για το θέμα αυτό με την ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω της εισόδου στον αγωνιστικό χώρων, παραγόντων και των δυο ομάδων, μπροστά στον διαιτητή και σε συμπαίκτες του, ομολογούσε ότι χτύπησε τον αντίπαλο παίχτη διότι τον εξύβρισε και για τον λόγο αυτό αντέδρασε έτσι!!!

Κρίμα για τον εν λόγω Διαιτητή, ο οποίος και σε δυο ακόμη περιπτώσεις, περιέργως, ανέχτηκε επικίνδυνα χτυπήματα πάνω στον πιτσιρικά Κώστα Χρυσαφόπουλο της Κρέντης, σε ένα παιδάκι μόλις 14 χρονών, που αποτελεί μάλιστα, την ελπίδα του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, ενώ είχε κλειστά πάντα τα αυτιά σε ύβρεις παιχτών εντός του αγωνιστικού χώρου.
Αυτοί οι διαιτητές είναι επικίνδυνοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως βέβαια και ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης, που αντέδρασε με αυτόν τον βίαιο τρόπο, χωρίς να τιμωρηθεί αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά του. Καλό θα είναι και στις δυο περιπτώσεις να επιληφθούν οι αρμόδιοι.
Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και όχι πόλεμος χαρακωμάτων και αυτό κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί.
Αντιθέτως άψογη υπήρξε η συμπεριφορά της Διοίκησης της Μυρίκης, με τον Πρόεδρο της Γιώργο Λιάγκα να αλλά και του Προπονητή των γηπεδούχων Βασίλη Φούκα, να δίνουν μαθήματα αθλητικού πολιτισμού με την εν γένει παρουσία τους, κυρίως όταν δημιουργήθηκε η ένταση. Με τέτοιους παράγοντες στο τοπικό μας πρωτάθλημα, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Καθοριστικές και απόλυτα αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις του Παρατηρητή του αγώνα, ενώ συνιστάται περισσότερη ψυχραιμία στους φιλάθλους.
Διακρίθηκαν από τους γηπεδούχους ο Γκορόγιας, που έφυγε τραυματίας και οι Οικονόμου και Ζαλοκώστας, που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα.
Απροσπέλαστοι στην άμυνα οι Γεωργούλας, Αρκουμάνης, μεγάλη μπάλα από τους Μπαϊκούση, Χρυσαφόπουλο.
Μετά από δυο μήνες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση το τανκ της  Κρέντης που ακούει στο όνομα Δημήτρης Τσιγαρίδας, δείχνοντας έτοιμος για σπουδαία πράματα. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Αίολος υποδέχεται την Δόξα και η Κρέντη τον Απεραντιακό στο Κερασοχώρι.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Σέντρα του Ράπτη, λάθος του Ντάλλα, ο οποίος δεν μπλόκαρε την μπάλα, ο επερχόμενος Σαΐτης δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να την σπρώξει στα δίχτυα, που κατέληξε σε κόρνερ.
18΄ : Γύρισμα του Φούκα Ν., πλασέ του Σαΐτη πάνω στην κίνηση κόντραρε στα σώματα την τελευταία στιγμή και κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
25΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργούλα από πλάγια δεξιά, πήρε περίεργη τροχιά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε.
27΄ : Μονοκόμματο σουτ του Σαΐτη πάνω στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο των φιλοξενούμεων.
34΄ : Πολύ ωραίο δυνατό σουτ του Γκορόγια λίγο έξω από την περιοχής, η μπάλας πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
35΄ : Επέλαση του Μάκκα Ε. από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Παχή, γλιτώνοντας το αυτογκόλ.
37΄ : Χτύπημα φάουλ του Γεωργούλα έδιωξε ο Μεριγκούνης στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
54΄ : Πάσα του Γούλα στον Μάκκα Κ., ο οποίος στόπαρε ωραία την μπάλα, σούταρε στην κίνηση λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
59΄:  Ωραίο σουτ του Οικονόμου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε όμορφα ο Ντάλλας.
87΄ : Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Αρκουμάνη σε σέντρα του Κολόκα. Ωστόσο ο α΄ επόπτης Λαθύρης είχε υποδείξει άουτ νωρίτερα και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.
88΄ : Σέντρα του Παχή από αριστερά, οι: Σαΐτης-Σιταράς στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητοι δεν συνεννοήθηκαν καλά και η μπάλα πέρασε άουτ.
Συνθέσεις ομάδων
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Παχής, Ράπτης, Κολόκας, Ζαλοκώστας, Μπουμπουρής Α., Οικονόμου, Γκορόγιας(75΄ λ.τρ Λέρης), Σιταράς, Σαΐτης, Φούκας Ν.(58΄ Λιάγκας Η.)
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Λιάγκος, Μπύρος Σ., Αρκουμάνης, Γεωργούλας, Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ.(92΄ Φούκας Α.), Γούλας(85΄ Τσιγαρίδας), Μάκκας Ε.
Διαιτητής: Κώστας Τσιορτός (ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης 2ος: Κ. Νικολάου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)