23/11/11

Κατσαντώνης - Κρέντη 2-1 Ήττα στις λεπτομέρειες


Στα σημεία κρίθηκε το μεγάλο ντέρμπυ – διαφήμιση του τοπικού μας πρωταθλήματος μεταξύ Αγράφων και Κρέντης. Ο Κατσαντώνης, πιο τυχερός πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της ομάδας του χωριού μας, με γκολ που σημείωσε στο 90΄ο Γεωργιάδης, ο παίχτης που στο 17΄είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και χαρακτηρίστηκε από το καλό ποδόσφαιρο που παίχτηκε και από τις δυο ομάδες αλλά και από την ποιότητα που διαθέτουν αυτά τα δυο ποδοσφαιρικά σύνολα του Δήμου Αγράφων. Η νίκη, όπως ήλθε στο τέλος,  πανηγυρίστηκε δεόντως από τους γηπεδούχους, που δυσκολεύτηκαν όμως για τα καλά απέναντι στην Κρέντη που φέτος δείχνει σημεία σπουδαίας ομάδας ικανής για πολλά πράγματα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Αγράφων, ο Γεωργιάδης που σημείωσε και τα δυο γκολ της ομάδας του, χαρίζοντας έτσι στον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ τον δίκαιο άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.
Με υπέροχο γκολ – φάουλ ισοφάρισε ο Γιώργος Βούρτσας που ήταν από τους κορυφαίους της Κρέντης, ενώ μεγάλη μπάλα για τους φιλοξενούμενους έπαιξαν οι Ι. Ντάλλας, Χρυσαφόπουλος και το διάστημα που αγωνίστηκε ο Λάμπρος Γούλας.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με γκολ – φάουλ του Γεωργιάδη, για το οποίο φέρνει τεράστια ευθύνη η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, ενώ στο πρώτο45λεπτο έχασαν 2 ακόμη καλές ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Ωστόσο όμως η Κρέντη θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με ισόπαλο το σκορ αν στις καθυστερήσεις ο Μπαϊκούσης ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια, χάνοντας μοναδική ευκαιρία, από πλεονεκτική θέση.
Στην επανάληψη η ομάδα του Γ. Χρυσαφόπουλου ήταν πιο κινητική, κατάφερε να ισοφαρίσει και να δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως πιο τυχεροί στο τέλος ήταν αυτοί που πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη.
Το «παρών» στον αγώνα έδωσαν οι δυο Πρόεδροι των ομάδων κ.κ. Χρυσόστομος Μάκκας και Θύμιος Μιχόπουλος, ενώ το ντέρμπυ παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Πεταρούδης.
Λυπηρό το γεγονός οι δυο καλύτερες ομάδες του Δήμου Αγράφων να αγωνίζονται εκτός των ορίων του Δήμου καθότι τα Άγραφα για φέτος έχουν δηλώσει έδρα στο Καρπενήσι. Επ΄ αυτού ας επιληφθούν οι αρμόδιοι γιατί ο μεν ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, δικαιούται το δικό του γήπεδο ο δε Δήμος Αγράφων, οφείλει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προοπτικές για να μπορούν οι ομάδες του να αγωνίζονται σε γήπεδα του Δήμου.
Με πολλά λάθη η διαιτησία του Κυριακόπουλου και απαράδεκτοι όσοι ξεστόμισαν διάφορα περί στησίματος κλπ!!!
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους «εμπλεκομένους» σε αυτό τον αγώνα που επέδειξαν χαρακτήρα και επίπεδο. Ντροπή στον αυτοαποκαλούμενο «μεγάλο ποδοσφαιριστή», τον φέροντα πλούσια χαίτη αλόγου με περιδέραιο, για την ασέβειά του και για την εν γένει συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Θεωρούμε ότι η Διοίκηση και ο παιδαγωγός – Προπονητής των Αγράφων, κάτι θα πρέπει να πει στον εν λόγω ποδοσφαιριστή, που μάλλον πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι άθλημα για πολιτισμένους ανθρώπους, αλλά για άγρια θηρία !!!
Την επόμενη αγωνιστική που θα διεξαχθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου 2011, η Κρέντη θα υποδεχθεί τον Αίολο και τα Άγραφα θα αγωνιστούν εκτός έδρας με την Μυρίκη.  Την ερχόμενη Κυριακή η Κρέντη για τον θεσμό του Κυπέλλου παίζει εκτός έδρας με την Φραγκίστα ενώ τα Άγραφα θα υποδεχτούν τον Απεραντιακό.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σουτ, που επιχείρησε ο Μάκκας Ε. έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.
17΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γεωργιάδη κατέληξε στο κέντρο του τέρματος του Ντάλλα που αιφνιδιάστηκε από παρεμβολή αμυντικού και 1-0 (φωτο).
33΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. μέσα από την περιοχή των Αγράφων κατέληξε άουτ.
37΄: Ο Κωστούλας μπήκε στην αντίπαλη περιοχή πάσαρε στον Γεωργιάδη, το πλασέ του οποίου από κοντά απέκρουσε με τα πόδια ο Ντάλλας.
40΄: Παράλληλη πάσα του Κωστούλα από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Κόγια, ο οποίος την έστειλε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
45΄+1΄: Χτύπημα κόρνερ του Χρυσαφόπουλου από αριστερά, κοντινό σουτ του Μπαϊκούση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
Β΄ Μέρος  - Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Σουτ του Κωστούλα από το ημικύκλιο της περιοχής μπλόκαρε ο Ντάλλας
66΄: Ο Ντότσικας σούταρε εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μαζεύει.
75΄: Με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Γ. Βούρτσας «κρέμασε» τον Κόκκοτα, κάνοντας το 1-1.
77΄: Ο Μάκκας Κ. σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, με τον γκολκίπερ των Αγράφων να μπλοκάρει.
90΄: Σέντρα του Μάρκη από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Κωστούλα στον Γεωργιάδη, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Συνθέσεις Ομάδων
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Κόκκοτας, Ράπτης (78΄ Σβερώνης), Θεοχάρης (94΄ Ζωχάκης), Μπισμπίκης, Κατής, Ντότσικας (66΄ Τσιγαρίδας), Μάρκης, Κόγιας, Κωστούλας, Γεωργιάδης, Καλύβας Κ.
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Ντάλλας Ι., Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος, Βούρτσας Ν.(57΄ Γούλας), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ.(89΄ Τσάκνης), Λιάγκος
Διαιτητής: Γιώργος Κυριακόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας 2ος : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)