21/10/11

Αυλώνος Χριστόδουλος: «Ο Θεός περιμένει την επιστροφή μας»

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε εφέτος η Πανήγυρις του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στον Μεγάλο Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος «Ιστόρησε» την Ιερά εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, κόπος και πόνος τών Αστυνομικών και της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος αναφέρθηκε σε όλους τους εορταζομένους αγίους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο μακριά κι αν είμαστε από τον Θεό, Εκείνος Μακροθυμεί».
Και συνέχισε «ο Θεός δέχεται και καταπίνει όλη μας την στάση και την απομάκρυνσή μας από Εκείνον. Δεν οργίζεται, αλλά με αγάπη περιμένει την επιστροφή μας όπως ο άσωτος.»
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε «ο Θεός είναι δίκαιος, διότι εάν δεν ήταν δίκαιος δεν θα μας άξιζε τέτοια αγάπη από Εκείνον, διότι τίποτε καλόν δεν επράξαμεν.  Γι’ αυτό ας επιστρέψουμε σε Εκείνον όπως ο άσωτος, ώστε να απολάβουμε την αγάπη της Πατρικής Του αγκάλης.»
Στον εσπερινό παρέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης π. Μεθόδιος ο οποίος μετέφερε δια την Πανήγυρην Ιερά Λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Παρασκευής και Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, τα οποία έδωσαν το νόημα της πνευματικής χαράς και Πανηγύρεως, η οποία επισφραγίστηκε με την άρρητη ευωδία της Αγίας Κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, προστάτου της Ιεράς Μονής και πολιούχου της πόλεως Καρδίτσης, όπου τεμάχιο φυλάσσεται στο Ιερό Μετόχιο.
Επίσης κόσμησαν την Ιερά Πανήγυρη  πατέρες και αδελφοί της Ιεράς Μονής, καθώς και Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.
Ο Άγιος Αρτέμιος, ο οποίος τυγχάνει προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε το αξίωμα του «Δουξ» το οποίο περιελάμβανε καθήκοντα ανάλογα μ’ εκείνα των αστυνομικών.
Η θαρραλέα και μέχρι θανάτου αντίσταση του Αγίου στην παρανομία του Ιουλιανού για την υπεράσπιση των αδικουμένων και δυναστευομένων χριστιανών πολιτών, ο έλεγχος της παρανομίας και η προσπάθεια του Αγίου ν’ αποτρέψει και αυτόν ακόμα τον αυτοκράτορα από την εφαρμογή μιας λανθασμένης τακτικής, ας είναι παράδειγμα για όλους εμάς τους ανθρώπους, ώστε να παραμείνουμε ακλόνητοι μέχρι θανάτου στην αληθινή πίστη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ.κ. Χριστόδουλος, μετά από πρόσκληση του εφημερίου μας, είχε επισκεφτεί και ευλογήσει την Ενορία μας πριν 3 χρόνια.