27/10/11

Κρέντη-Ποταμιά 4-2 - Ασταμάτητος ο Κώστας Μάκκας, πυροβολεί και σκοράρει


Τέσσερα στα τέσσερα για την σούπερ ομάδα του χωριού μας, τεσσάρα επί της Ποταμιάς, με τέσσερα γκολ του Κ. Μάκκα, που συνθέτουν κάτι ξεχωριστό για ο συγκρότημα του Γ. Χρυσαφόπουλου, που με 12 βαθμούς συνεχίζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τοπικού μας πρωταθλήματος.

Ιστορική μέρα για την ομάδα της Κρέντης, καθότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε βρεθεί για 2η συνεχόμενη αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας, ποτέ δεν είχε κάνει 4 συνεχείς νίκες και φυσικά ποτέ στην καριέρα του ο Κώστας Μάκκας, δεν πέτυχε 4 γκολ σε ένα αγώνα, μετά μάλιστα από χατ – τρικ.
Πρόκειται για την πεμπτουσία του αριθμού 4, που αποδεικνύεται, γούρικος για την Κρέντη, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει μετά και την μεγάλη της νίκη επί της μαχητικής Ποταμιάς, που μετά το 4-0 πάλεψε το ματς, μείωσε σε 4-2 και αν ήταν πιο εύστοχοι οι ποδοσφαιριστές του Σπύρου Κολόκα, ίσως θα μπορούσαν να φέρουν και τα πάνω κάτω σε ένα αγώνα που μέχρι το 47΄ ήταν 4-0 υπέρ της Κρέντης.

Οι γηπεδούχοι, παίζοντας πάλι με πολλές απουσίες και έχοντας στον πάγκο τον Δημήτρη Τσιγαρίδα, καθότι ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, βρίσκεται στην Αθήνα, όπου υποβάλλεται σε ειδικές εξετάσεις για να αποκτήσει επαγγελματικό Δίπλωμα Προπονητή, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από την πρώτη φάση, έδειξαν τις προθέσεις τους για ένα γρήγορο γκολ, καθότι μόλις στο 2΄, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως το σουτ του Γ. Βούρτσα, απέκρουσε πρώτα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι με αποτέλεσμα να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.
Με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό, οι γηπεδούχοι έχασαν 3 καλές ευκαιρίες, μέχρι το 24΄, που ο Κώστας Μάκκας, «έβγαλε» από την θήκη του το 45αρι, «χτυπώντας» τετράκις σε διάστημα 15 λεπτών.
Πριν ακόμη συμπληρωθεί το 40΄ λεπτό το σκορ ήταν 4-0 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, παρά την μείωση σε 4-1 από τους φιλοξενούμενους και την δυναμική αντεπίθεση που επιχείρησαν στο Β΄ Ημίχρονο για να γυρίσουν το ματς.
Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, στην επανάληψη προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μείωσε σε 4-2 με δυο υπέροχα γκολ του Κ. Γιαννακόπουλου, ωστόσο όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα, παρότι από το 66΄ η Κρέντη έπαιζε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του τερματοφύλακά της Απ. Ντάλλα, ο οποίος πρώτα είδε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης για επικίνδυνο παίξιμο και στην συνέχεια για τον ίδιο λόγο την κόκκινη !!!
Άξιος αντικαταστάτης του ο Σ. Μπύρος, ο οποίος μάλιστα στο τέλος, με εντυπωσιακές επεμβάσεις, κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Πολλά τα παράπονα και από τις δυο ομάδες για την διαιτησία και περισσότερα από την Ποταμιά, που διαμαρτυρήθηκε για τα πέναλτι που σφυρίχτηκαν εις βάρος της. Πέρα από κάθε λογική χρόνου, η 10λεπτη περίπου καθυστέρηση, δικαιολογημένη η αγανάκτηση του προπονητή της Ποταμιάς και ατυχέστατα τα όσα αναφέρονται στο Φ.Α. περί «δύναμης» και πως αυτή μπορεί να εκφραστεί…  Καθοριστική η συνεισφορά στον αγώνα αυτό του Θανάση Ντάλλα, που αποδείχτηκε λύρα εκατό για την Κρέντη, τόσο για την αγωνιστική του συμπεριφορά, παίζοντας στην θέση του τραυματία Γιώργου Βούρτσα, όσο και για τα δυο πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Κ. Μάκκας. Μεγάλη μπάλα ως δημιουργός έπαιξε ο Λ. Γούλας, ενώ σε υψηλά στάνταρ κινήθηκαν για τους γηπεδούχους οι Κ. Χρυσαφόπουλος, Χ. Καλαμπάκας, και Ι. Μπαϊκούσης. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο σκόρερ και πολύ καλλοί οι Φλωράκης, Κατής. Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη υποδέχεται τον Άγιο Προκόπιο και η Ποταμιά την Μυρίκη.
Α΄ Μέρος -  Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σέντρα-σουτ του Βούρτσα Γ. απέκρουσε με τα πόδια στην κλειστή του γωνία ο Κουτούμπας και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού της Ποταμιάς.
5΄: Κάθετη μπαλιά του Γούλα στον Μάκκα Κ., ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε, με τον γκολκίπερ της Ποταμιάς να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.
22΄: Δυνατό σουτ του Μάκκα Ε. με το αριστερό λίγο μέσα από την περιοχή κόντραρε στον Σφακιανάκη και μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κουτούμπας.
24΄: Πανέξυπνη κάθετη μπαλιά του Γούλα στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, ο Μάκκας Κ. με δεξί πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουτούμπα (1-0).
26΄: Ο Μάκκας Κ. έγινε αποδέκτης μακρινής μπαλιάς, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ, που κατέληξε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-0.
33΄: Ανατροπή του Ζαγκότση στον Ντάλλα Αθ. και πέναλτι για την Κρέντη. Εκτέλεσε ο Μάκκας Κ., σημαδεύοντας το αριστερό «παραθυράκι» του Κουτούμπα (3-0).
39΄: Ο Ντάλλας Αθ. κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σφακιανάκη. Ο Κώστας Μάκκας εκτέλεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς και διαμόρφωσε το 4-0.
45΄+2΄: Κόρνερ Φλωράκη από δεξιά, συνεχόμενες κόντρες στην μεγάλη περιοχή, επωφελήθηκε ο Γιαννακόπουλος και με ωραίο πλασαριστό σουτ σημείωσε το 4-1.
Β΄ Ημίχρονο - Οι καλύτερες φάσεις.
50΄: Μονοκόμματο σουτ του Γιαννακόπουλου έξω από την περιοχή κατέληξε μόλις πάνω από την εστία του Ντάλλα.
55΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κατή, η άμυνα της Κρέντης δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Γιαννακόπουλο, που με δυνατό δεξί σουτ έκανε το 4-2.
57΄: Συνεχόμενες κόντρες στα καρέ της Ποταμιάς, ο Μάκκας Ε. έπιασε σουτ από κοντά, με τον Κουτούμπα να μπλόκαρει.
61΄: Χτύπημα φάουλ του Φλωράκη λίγο έξω από την περιοχή, ο Ζαγκότσης δεν πρόλαβε την μπάλα την τελευταία στιγμή, αφού χτύπησε στην πλάτη του Μπούρα Κ. και κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντάλλα.
66΄: Δυνατό μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Ντάλλα Α. λίγο έξω από την περιοχή στον Φλωράκη και απευθείας κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ της Κρέντης. Κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων κάθισε ο Μπύρος.
67΄: Συρτή δυνατή εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη, πάνω στην γραμμή απομάκρυναν οι Μπύρος-Μάκκας Κ.
83΄: Γέμισμα του Κοσμά, η αντίπαλη άμυνα απομάκρυνε προσωρινά, πλασαριστό σουτ του Ζαγκότση έδιωξε πολύ δύσκολα ο Μπύρος στην αριστερή του γωνία.
85΄: Μονοκόμματο μακρινό σουτ του Ζαγκότση κατέληξε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
89΄: Πολύ δυνατό σουτ από τον Γιαννακόπουλο εντός περιοχής απέκρουσε στο αριστερό του «παραθυράκι» ο Μπύρος και εν συνεχεία η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
90΄: Δεύτερη κίτρινη (Αποβολή) στον Μπούρα Κ. για επικίνδυνο παίξιμο.
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Δημήτρης Τσιγαρίδας) : Ντάλλας Απ., Λιάγκος, Μπύρος Σ., Μπαΐκούσης, Καλαμπάκας (77΄ λ.τρ Τσάκνης, 93΄ Φούκας), Βούρτσας Ν., Χρυσαφόπουλος, Μάκκας Ε., Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ. (15΄ λ.τρ Ντάλλας Αθ.), Γούλας
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Κουτούμπας, Σφακιανάκης(52΄ Κοσμάς), Γκορόγιας Ι., Μπούρας Α., Κατής, Ζαγκότσης Γ., Ζιάκας (46΄ Κοτρώνης), Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Φλωράκης, Μπούρας Κ.
Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)