21/10/11

ΔΟΞΑ - ΚΡΕΝΤΗ 2-3 ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΗ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συγκατοικεί με τα Άγραφα, η ομάδα του χωριού μας, μετά την εντυπωσιακή νίκη της με 3-2, επί της Δόξας στο Ραπτόπουλο. Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, καλά στημένο στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον σούπερ σκόρερ του αγώνα Κ. Μάκκα, που έκανε χατ τρικ και γενικά όλους τους παίχτες του να παίζουν μεγάλη μπάλα, πήρε δίκαια μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου, που έπαιξε εξίσου καλά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθότι παρουσίασε τρομερές αμυντικές αδυναμίες.                                                                  ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ                                                   


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ

Η Κρέντη, κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι, μετά τα φιλικά προετοιμασίας, ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και από τις πρώτες φάσεις έδειξε τις προθέσεις της που δεν ήταν άλλες από την κατάκτηση της νίκης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη, καθότι οι φιλοξενούμενοι, με την συμπλήρωση του ημιώρου προηγήθηκαν με 2-0 και αν  ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι, με πολλά κενά στην άμυνα, μπήκαν νωθρά στο γήπεδο και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Α. Ντάλλα, εκτός της φάσης του 42΄, όπου κέρδισαν, φάουλ (οι της Δόξας ζήτησαν πέναλτι) και με τον χαρισματικό Δ. Τύμπα μείωσαν σε 2-1.
Με το σκορ αυτό οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα αναζητώντας ένα ακόμη τέρμα που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Η πίεση στα καρέ του Ρεσίτη ήταν ασφυκτική και στο 52΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Γ. Βούρτσα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο των γηπεδούχων. Στο 63΄ η Κρέντη χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, με τον πολύ καλό σε όλο τον αγώνα Λ. Γούλα, που έπαιζε κόντρα στην παλιά του ομάδα, να αστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε λίγο νωρίτερα ο Κ. Μάκκας.  
Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες δεν θα γλιτώσεις το γκολ και κάπως έτσι συνέβη και στο ματς αυτό. Δεν πέρασε ένα λεπτό από την εντυπωσιακή απόκρουση του πέναλτι του Γούλα από τον Ρεσίτη και σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Τύμπας από πολύ κοντά παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το σουτ του Παππά, μέσα από την μικρή περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Ντάλλα ισοφαρίζοντας σε 2-2. 
Και ενώ όλοι περίμεναν τους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν από την ισοφάριση, αναζητώντας αυτοί τώρα ένα τρίτο γκολ για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί, που ανέβασαν στροφές και πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ.
Αυτό δεν ήλθε σε 4 φάσεις όπου χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες από τους Γ. Βούρτσα, Κ. Χρυσαφόπουλο και Γιάννη Μπαϊκούση, επετεύχθη όμως από τον Κ. Μάκκα στο 81΄ με ωραία κεφαλιά και μετά από εντυπωσιακό ψαλίδι – σέντρα του Λάμπρου Γούλα.
Στο τελευταίο 10έπτο παρά τις προσπάθειες και των δυο ομάδων δεν άλλαξε τίποτε με τους φιλοξενούμενου να φεύγουν από το Ραπτόπουλο μεγάλοι θριαμβευτές, έχοντας το χρυσό τρίποντο της κορυφής στις αποσκευές τους.
Καλύτεροι από την ομάδα του Γ. Χρυσαφόπουλου οι Κ. Μάκκας, Λ. Γούλας, Γ. Βούρτσας, Π. Λάππας, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Γιάννης Ντάλλας.
Από τους γηπεδούχους κορυφαίος σε απόδοση ο σκόρερ Δ. Τύμπας, σε καλή μέρα παρά τα 3 γκολ που δέχτηκε ο Νίκος Ρεσίτης και πολύ καλός ο Γ. Παππάς, που απέδειξε ότι ξέρει μεγάλη μπάλα. Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη υποδέχεται την Ποταμιά και η Δόξα αγωνίζεται εκτός με την Μυρίκη.
ΓΚΟΛ ΦΑΣΕΙΣ 
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
1΄ σουτ του Τύμπα λίγο άουτ
2΄Πλασέ του Σπ΄Μπύρου από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
5΄ Πλασέ του Κ. Μάκκα, έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί
10΄ Σουτ του Κ. Μάκκα από το ύψος της μικρής περιοχής κοντράρισε στα σώματα των αμυντικών
14΄ Μοναδικό τετατετ του Λ. Γούλα απέναντι στο Ρεσίτη, πλασάρει λίγο άουτ
22΄Φάουλ του Γ. Παππά απέκρουσε ο Α. Ντάλλας.
23΄ Υπέροχο πλασέ του Κ. Μάκκα και 1-0.
28΄ Σουτ του Γούλα μόλις άουτ
29΄ Ο Κ. Μάκκας με λόμπα κάνει το 2-0.
34΄ Ωραίο πλασέ του Μπαϊκούση από πλεονεκτική θέση έφυγε λίγο άουτ.
42΄ Ο Τύμπας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ52΄ Κεφαλιά Γ. Βούρτσα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ
60΄ Σουτ του Τύμπα μόλις άουτ
63΄ Ο Ν. Ρεσίτης αποκρούει με εντυπωσιακό τρόπο το πέναλτι του Λ. Γούλα 
65΄ Ο Τύμπας από κοντά ισοφαρίζει σε 2-2
69΄ Σουτ του Γ. Βούρτσα απέκρουσε ο Ρεσίτης
72΄Μοναδική ευκαιρία του Κ. Χρυσαφόπουλου, να στέλνει μα πλασέ την μπάλα άουτ
74΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία του Κ. Χρυσαφόπουλου με τον Ρεσίτη να λέει όχι
76΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Κρέντη με τον Μαπϊκούση από πλεονεκτική θέση
81΄ Με κεφαλιά ο Κ. Μάκκας, μ ετά από γύρισμα – ψαλιδάκι του Γούλα διαμόρφωσε το τελικό 3-2
ΔΟΞΑ: Ν. ΡΕΣΙΤΗΣ, Α. ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ, ΚΑΡΑΝΤΑΛΗΣ, Θ. ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ (74΄ Λ. ΤΣΙΑΜΗΣ), Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ( 45΄Ε. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ), Η. ΤΣΙΑΜΑΓΚΑΣ (89΄ΚΟΤΟΥΛΑΣ, Π. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, Γ. ΝΤΖΙΜΑΣ, Γ. ΠΑΠΠΑΣ, Δ. ΤΥΜΠΑΣ, Θ. ΝΤΖΙΜΑΣ.
ΚΡΕΝΤΗ: Α. ΝΤΑΛΛΑΣ, Ε. ΜΠΥΡΟΣ, Π. ΛΑΠΠΑΣ (67΄ Α. ΤΣΑΚΝΗΣ), Κ. ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ, Ι. ΝΤΑΛΛΑΣ, Κ. ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΒΟΥΡΤΣΑΣ (82΄Θ. ΝΤΑΛΛΑΣ), Ι. ΜΠΑΪΚΟΥΣΗΣ, Κ. ΜΑΚΚΑΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Π. ΛΙΑΓΚΟΣ.
Διαιτητής ο Ηλίας Γαλάνης και Α΄ Βοηθός Ε. Λαθύρης και Β΄ Ν. Χρυσαφόπουλος