17/3/20

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΦΕΓΓΟΥΛΗ


Αγαπητοί μου αδελφοί καλό και ευλογημένο βράδυ.
Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, του Πρωθυπουργού της Χώρας και τις σαφείς οδηγίες του Σεπτού Ποιμενάρχη μας Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι:

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, από την Παρασκευή 20 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2020, θα είναι ανοιχτός σε καθημερινή βάση, για κατ’ ιδίαν προσευχή, με την προϋπόθεση η παραμονή σας εντός του Ναού να είναι σύντομη τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ των πιστών.
Κατά διαστήματα θα γίνονται Παρακλήσεις και Δεήσεις στην Παναγία μας και στον Άγιο Νεκτάριο και προσευχή για όλους τους Ενορίτες, για τους όπου γης συγχωριανούς μας, για όλους τους Ευρυτάνες, για όλους τους Έλληνες, για όλο τον κόσμο που δοκιμάζεται από την νόσο του κορωνοϊού, που μαστίζει την κοινωνία μας. 
Δεήσεις θα γίνονται και «υπέρ των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και πάντων των εν τοις Νοσοκομείοις εργαζομένων» και «υπέρ των εν Έβρω και αλλαχού αγωνιζομένων στρατιωτικών και αστυνομικών αδελφών μας». 

Επίσης σας κάνω γνωστό, πως αν ω μη γένοιτο, προκύψει θάνατος, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί εντός του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Καθ’ όμοιο τρόπο, το ίδιο χρονικό διάστημα, θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου των κεκοιμημένων. 
Αδελφοί μου εν Χριστώ αγαπητοί. Το τελευταίο διάστημα ζούμε παράξενες στιγμές που δεν είχαμε συνηθίσει στη ζωή μας. Ακόμη και εδώ στην Κρέντη, στο μικρό και ευλογημένο χωριό μας, οι δρόμοι νέκρωσαν, οι συζητήσεις στα καφενεία σιώπησαν, η καθημερινότητα μας άλλαξε ριζικά. Λυπάμαι από καρδιάς που η καμπάνα θα σταματήσει να χτυπάει για κάποιο διάστημα. Σύντομα όμως θα ξαναχτυπήσει. Γιατί όμως όλα αυτά; Γιατί υπάρχει θέμα, θέμα τεράστιο που αφορά την υγεία μας και δημιουργεί φόβο, ο οποίος έχει σκεπάσει τη ζωή μας.
Τι κάνουμε όμως από δω και πέρα; Θα πρέπει να ζήσουμε φοβισμένοι; Όχι βέβαια. Συνεχίζουμε να ζούμε ευλογημένα με τις φαμίλιες μας, έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης, μένοντας στα σπίτια μας και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες των συγχωριανών μας, τηρώντας πάντα με ευλάβεια τις οδηγίες των αρμοδίων. Όποιος μπορεί και θέλει να προσευχηθεί η εκκλησιά είναι ανοιχτή. Για οτιδήποτε άλλο ας επικοινωνήσει μαζί μου.
Με περίσσια αγάπη και σεβασμό σε όλους σας, που τόσο σας εκτιμώ γιατί είστε αδέλφια μου, κάνω έκκληση τούτες τις ώρες να μείνουμε ήρεμοι με αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, χωρίς πανικό και ακρότητες. Δεν ωφελεί ο φόβος. Πίστη στο Θεό και όλα καλά θα πάνε.
Θέλω να ξέρετε ότι σας έχω καθημερινά στις προσευχές μου, έναν προς έναν και μια προς μία και κυρίως όλα τα παιδιά του χωριού. Μπροστά στις εικόνες του Αγίου Νεκταρίου και της Μεγαλόχαρης, στο προσευχητάρι στο σπίτι μου, γίνεται καθημερινή ταπεινή αναφορά στα ονόματά σας, με την παράκληση, η Παναγία μας, ο Άγιός μας και όλοι οι Άγιοι του χωριού μας, να βάλουν το χέρι τους, να μας δώσουν δύναμη, κουράγιο και πάνω απ΄ όλα υγεία και χαρά.
Ας μας διδάξει τούτη η δοκιμασία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αναθεωρώντας ο καθένας μας πολλά και σημαντικά στη ζωή του, στην οικογένεια του, στην κοινωνία που ζει, για το ποιες είναι οι πραγματικές αξίες της ζωής και πως θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί όταν λέμε αδίκως "διάφορα" που μπορεί μερικές φορές να πληγώνουν...
Η πίστη του Χριστού μας η Αγία, ανεξάρτητα από προσωρινές καταστάσεις, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει. Άντεξε και σε ανάλογες δραματικές περιπτώσεις για την πατρίδα μας. Να είστε σίγουροι πως θα αντέξει και στην δοκιμασία του κορωνοϊού... και όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα βγει και ισχυρότερη.
Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα. 
Υ.Γ.
Πρώτα ο Θεός την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και μετά από 15ημερη αυτοαπομόνωση στο σπίτι, έχοντας αρίστη υγεία, όπως και η κόρη μου Χριστίνα, αναμένω με λαχτάρα να δω την υπόλοιπη οικογένειά μου που τόσο έχω στερηθεί αυτές τις μέρες και όλους εσάς αδελφοί που τόσο μου λείψατε

ΜΕ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΑΣ