12/3/20

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χωριό μας και όχι μόνο, η είδηση του θλιβερού μαντάτου της εκδημίας του πολυφίλητου και αγαπητού συγχωριανού μας Σπύρου Τσιμπογιάννη. Απέραντη θλίψη στην ευλογημένη σύζυγό του Αλεξάνδρα, στα υπέροχα και λατρευτά παιδιά του, στα εγγονάκια του, στους οικογενείς και συγγενείς, σε όλους μας, όσοι είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο, αυτόν τον πραγματικό λεβέντη.



Με πόνο ψυχής πληροφορήθηκα, εκεί στους Αγίους Τόπους που ήμουν, για την απώλεια του αγαπητού φίλου, του σπουδαίου Έλληνα και πατριώτη, του ευλαβέστατου αδελφού και αμέσως έτρεξα να τελέσω τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του και δέηση υπέρ ενισχύσεως των οικογενών του.  

 Η εικόνα του πολυφίλητου αδελφού και φίλου, να στέκει πάντα με ευλάβεια στα πρώτα στασίδια του Αγίου Νεκταρίου, θα μείνει χαραγμένη στη ψυχή μου. Ο αδαμάντινος χαρακτήρας του και η ευγένειά του, κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία μιας ξεχωριστής προσωπικότητας ενός ευλογημένου συνανθρώπου μας, που ήδη βρίσκεται στην κοινωνία των αγγέλων, προγευόμενος τον Παράδεισο.
Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 9 Γενάρη 1956 στη Χελιδόνα Ευρυτανίας. Ήταν ένας άξιος οικογενειάρχης (ακόμα και τη στιγμή που έφυγε, είχε πάει να αγοράσει πράγματα για την οικογένειά του), σωστός σύζυγος και πατέρας, βαθιά θρησκευόμενος, άνθρωπος πάντα δίκαιος, με ποιοτικό χιούμορ, προνοητικός, με αξίες και αρχές, καλός φίλος, φρόντιζε για τους συνανθρώπους του ανιδιοτελώς και χωρίς να το διατυμπανίζει.
Ήταν μερακλής με τα περιβόλια και τους κήπους του, φυσιολάτρης, και λάτρης του δημοτικού τραγουδιού και της παράδοσης. Τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία και εισήχθη στην Αστυνομία Πόλεων, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Αγαπούσε το χωριό που γεννήθηκε, τη Χελιδόνα Ευρυτανίας, και λάτρεψε το χωριό της εκπαιδευτικού γυναίκας του Αλεξάνδρας Ντάλλα, την Κρέντη μας.
Με τη αγαπητή σε όλους μας Αλεξάνδρα, δημιούργησαν μια πολύτεκνη ευλογημένη οικογένεια, και ως σπουδαίοι γονείς φρόντισαν να σπουδάσουν (πανεπιστήμια, και από 2 ξένες γλώσσες, συν υπολογιστές) τις 4 κόρες τους, Μαρία-Σπυριδούλα-Μαργαρίτα-Δέσποινα, και να τις προικίσουν, εκτός από υλικά, και με πνευματικά αγαθά. Απέκτησε 5 εγγόνια, 3 από την 1η του κόρη Μαρία, 2 από τη 2η Σπυριδούλα, οι 2 μικρότερες κόρες του είναι ακόμα ανύπαντρες, νεότερες σε ηλικία.
Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε σε πάνδημο πένθος στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης στις 6 Μαρτίου 2020, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων, εκπροσώπων της Αστυνομίας και πλήθους κόσμου. Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως η νεκρώσιμη πομπή προς το κοιμητήριο, μετά από επιθυμία του – το έλεγε στην σύζυγο και στα παιδιά του – έγινε συνοδεία κλαρίνου.

Να ευχηθούμε ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ και καλή δύναμη στους τεθλιμμένους συγγενείς.
π. Ε.Φ.