7/3/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί μου αδελφοί όπως γνωρίζετε από την 1η μέχρι την 6η Μαρτίου συμμετείχα σε Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους όπου για μια ακόμη φορά είχα την ευλογία να προσκυνήσω και να προσευχηθώ εκεί που γεννήθηκε, δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριος και Θεός μας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το προσκύνημα μας μάθαμε για το θέμα που προέκυψε με κάποιους προσκυνητές που ήταν στο ΣΙΝΑ και πέρασαν από τα Ιεροσόλυμα. Φτάνοντας στην πατρίδα ένας εξ αυτών προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και κάποιοι συμπροσκυνητες του βρέθηκαν φορείς του ιού. Θα πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι τους Αγίους Τόπους τους τελευταίους 2 μήνες επισκέφτηκαν πολλοί προσκυνητές από τον τόπο μας.

Επιστρέφοντας λοιπόν από το Ισραήλ και μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου τον καλό φίλο και Γιατρό Μίμη Καρατσικη και φυσικά με τον Δεσπότη μου, επισκέφτηκα το Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ απ' όπου έλαβα από τον Δ/ντη της ΚΑΑ Ιατρική Γνωμάτευση ότι δεν παρουσιάζω κανένα σύμπτωμα του ιού.
Ωστόσο και για να μην δημιουργήσω καμία ανησυχία σε όλους εσάς αδελφοί μου,  ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και του Δ/ντου του ΣΩΤΗΡΙΑ, σας κάνω γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα βρίσκομαι στην ιερατική μου κατοικία προκειμένου να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες μέρες που απαιτούνται για να διαπιστωθεί η εμφάνιση ή όχι συμπτωμάτων του ιού.
Το ίδιο διάστημα τόσο η πρεσβυτέρα όσο και η κόρη μας θα διαμένουν σε άλλο σπίτι για να μην δημιουργηθεί κάποιο θέμα με την συμμετοχή της μικρής μας Αθήνας στο Σχολείο.
Εύχομαι η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό, που για "διάφορους λόγους" έχει προκαλέσει τον πανικό σε όλο τον κόσμο, αλλά και την ανάλογη ευαισθησία και προσοχή να δείξει και για όσους επισκέπτονται την πατρίδα μας από χώρες που έχουν ήδη πολλά θύματα του ιο αυτού και για όσους μετακινούνται στην ενδοχώρα από περιοχές όπου έχουν εντοπισθεί συπτωματα.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Άγιοι Τόποι μπήκαν σε αυτή τη λίστα ούτε και αυτό που θα επακολουθήσει και λέγεται εν πολλοίς για την Θεία κοινωνία....
Αύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας 8/3, την Θεία Λειτουργία θα τελέσει στον Αγιο Νεκτάριο ο π. Κων/νος Καναβάκης.
Για ότι άλλο προκύψει θα σας ενημερώνω υπεύθυνα προκειμένου να αποφευχθούν οι παραπληροφορησεις.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα.
Σας έχω συνεχώς στην προσευχή μου όπως επιθυμώ να μας έχετε και σεις.

Με αγάπη Χριστού
Ο εφημέριος σας
Π. Ευαγγελος