29/3/20

Έκκληση για συστράτευση πνευματική μέσω κοινής προσευχής, το απόγευμα στις 7 μ.μ. στον Παρακλητικό Κανόνα, στον Άγιο Νεκτάριο


Αγαπητοί μου αδελφοί, για μια ακόμη φορά επικοινωνώ μαζί σας, με τα μέσα της νέας τεχνολογίας που έχουν μπει στη ζωή μας, προκειμένου να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου πνευματικές και κυρίως αγάπης, τούτες τις δύσκολες ώρες.
Ο πανδαμάτωρ χρόνος περνάει θετικά και όπως όλα δείχνουν, τηρώντας με ευλάβεια και υπευθυνότητα τις οδηγίες των επιστημών και φυσικά με την βοήθεια του Θεού,  τον επερχόμενο Μάιο, η ζωή μας θα επανέλθει κατά κάποιο τρόπο στην κανονικότητα, με όποιες συνέπειες υπάρξουν.

Η πατρίδα μας και ο κόσμος γενικότερα, έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές από ανάλογες «επισκέψεις» ασθενειών, οι οποίες πέρασαν, όπως πέρασαν, με τη ζωή να συνεχίζεται σε τούτο τον πλανήτη, στο διάβα του χρόνου.  Έτσι και τώρα θα γίνει, σε λίγο καιρό όλα θα περάσουν, όμως είναι πολύ πιθανόν να κληθούμε να δοκιμαστούμε σε άλλα δεδομένα που θα προκύψουν και αφορούν την επόμενη μέρα, στον τομέα της οικονομίας και ποιος ξέρει σε τι άλλο.
Όμως τούτους τους δύσκολους καιρούς αδελφοί μου εν Χριστώ αγαπητοί, που βρισκόμαστε μέσα στα σπίτια μας, θα ήθελα να παρακαλέσω την αγάπη σας, να αποφεύγεται όσο μπορείτε την τηλεόραση, που έχει μετατραπεί σε ένα μέσο βομβαρδισμού …..
Η αλήθεια όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν είναι αυτή που μας σερβίρετε 10 ώρες το 12ωρο από την Τηλεόραση, αλλά πολύ διαφορετική. Για το λόγο αυτό σας παρακαλώ μην επιμένετε στις «ειδήσεις» αλλά σε ότι άλλο μπορεί να σας αλλάξει την διάθεση προς το καλύτερο. Δεν είμαι Ψυχολόγος για να σας δώσω επιστημονικές συμβουλές, όμως ως ιερέας του χωριού μας, που σας γνωρίζω και με γνωρίζετε τόσο καλά, σας παρακαλώ αυτές τις μέρες που είστε στο σπίτι, μελετήστε την Αγία Γραφή, που εδώ και χρόνια σας έδωσα ως ευλογία. Από μια σελίδα την ημέρα να μελετάτε, πολλά μπορούν να αλλάξουν στις σκέψεις σας. Μελετάτε επίσης και όποια βιβλία έχετε και παροτρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Όμως τούτες τις ώρες θέλω να ξέρετε πως χρειάζεται και πολλή προσευχή. «Να θυμάστε την μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος σήμερα και την μεγάλη απαίτηση που έχει ο Θεός από μας για προσευχή. Να εύχεστε για την γενική εξωφρενική κατάσταση όλου του κόσμου, να λυπηθεί ο Χριστός τα πλάσματά Του, γιατί βαδίζουν στην καταστροφή. Να επέμβει θεϊκά στην εξωφρενική εποχή που ζούμε, γιατί ο κόσμος οδηγείται στην σύγχυση, στην τρέλα και στο αδιέξοδο», έλεγε προ ετών ο Άγιος Παϊσιος, γνωρίζοντας που θα φτάσουμε και πόσο ωφέλιμη είναι η προσευχή μας.
Αδέλφια μου τούτες τις δύσκολες ώρες που διερχόμαστε υπό την απειλή της πανδημίας, καλούμαστε να στραφούμε και πάλι προς τον Θεό και να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με την Πηγή της Ζωής. Θέλω να ξέρετε, ότι στα πλαίσια του επιτρεπτού από το Νόμο και τις διατάξεις, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όταν τελούνται ακολουθίες του νυχθημέρου, είστε ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ, η κάθε οικογένεια ξεχωριστά, βήμα προς βήμα στο χωριό και οι όπου γης αδελφοί μας. Κυρίως τα παιδιά, αυτά τα βλαστάρια του χωριού μας, με τα οποία τόσο πολύ έχω δεθεί μαζί τους, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι κοντά σας. Κοιτάω δίπλα μου στο ιερό και η απουσία αυτών των αγγέλων με συγκλονίζει … Όμως δεν θα μας αφήσει έτσι ο Θεός. Πολύ σύντομα το χαμόγελο θα ξανάρθει στα χείλη και στα πρόσωπα όλων μας. 
Αγαπητοί μου αδελφοί, μπροστά σε αυτή τη δοκιμασία, με πατρική και αδελφική αγάπη, σας προσκαλώ σε συστράτευση πνευματική μέσω της κοινής προσευχής, εγώ από το Ναό και σεις από τα σπίτια σας, ανάβοντας το καντηλάκι και το θυμιατό σας, καθώς μέσω αυτής γινόμαστε όλοι ένα σώμα, μία παράκληση, ένα κοινό αίτημα, ένα αίτημα σωτηρίας προς τον ζωοδότη Χριστό.
Σήμερα 29 Μαρτίου 2020, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, το απόγευμα στις 7 μ.μ. μετά τον Εσπερινό, θα τελέσω τον Παρακλητικό Κανόνα εις τον προστάτη μας Άγιο Νεκτάριο. Η ακολουθία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, από το https://krenti.blogspot.com/ η το https://www.facebook.com/evaggelos.leon, κατά την διάρκεια της οποίας θα διαβαστούν και όλα τα ονόματά σας.
Κάνοντας χρήση των ευλογημένων λόγων του Αγίου Παϊσίου, σας μεταφέρω από καρδιάς ότι αυτές τις στιγμές, «εγώ θέλω να μιλώ για σας στον Θεό, και όχι σ' εσάς για τον Θεό»
Ας προσευχηθούμε πολύ σύντομα να γεμίσουμε τις εκκλησίες του χωριού μας, χωρίς να απουσιάζει κανένας με την ευχή τούτη η δοκιμασία να μας κάνει σοφότερος και πιο πιστούς στον Κύριό μας και στην μητέρα Του Παναγία μας, αναθεωρώντας πολλά «κενά» του πρόσφατου παρελθόντος.
Και μην ξεχνάτε κάθε βράδυ, διαβάστε μπροστά στο εικονοστάσι σας την προσευχή που αναρτώ, για την δοκιμασία που περνάμε. 
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ
Μετ΄ ευχών
Ο εφημέριός σας