21/4/16

Τριακόσια ευρώ από τον Σύλλογο του χωριού μας καθώς και άλλα ποσά από Ενορίτες μας για τα καλύμματα των Αγίων Τραπεζών στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αθανασίου.


Στο κάλεσμα της εκκλησίας του χωριού και στην προσπάθεια του εφημερίου μας να εξωραΐσουμε και να ευπρεπίσουμε τους Ναούς μας, ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος της Κρέντης που εδρεύει στην Αθήνα. Με εισήγηση της Προέδρου Γεωργίας Λάππα και την σύμφωνη γνώμη όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, παραδόθηκαν στον εφημέριό μας, 300 ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν τα υφάσματα και ότι άλλο χρειάζεται για τα νέα καλύμματα που θα τοποθετηθούν στους Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Αθανασίου, που θα κοστίσουν περί τα 1430 ευρώ περίπου. Το σχέδιο με τον δικέφαλο είναι για τον Άγιο Νεκτάριο και το άλλο με τους σταυρούς για τον Άγιο Αθανάσιο. 
 Μέχρι στιγμής για τον ίδιο σκοπό, έχουν προσφέρει 100 ευρώ η οικ. Σταύρου Μάκκα, 50 ευρώ η οικ. Σταματίας Κολοκύθα, 50 ευρώ η Ανθούλα Λάππα, 50 ευρώ η οικ. Κων/νου Λάππα, 20 ευρώ η οικ. Μαρίας Κούρου, 20 ευρώ η οικ. Π. Μάκκα και 120 ευρώ δόθηκαν από άλλους συγχωριανούς μας, τους οποίους θα αναφέρουμε σε νέα ενημέρωση, στους Εκκλ. Επιτρόπους.
Συγκεντρώθηκαν 710 ευρώ και ως το ΠΑΣΧΑ, υπολογίζουμε να μαζέψουμε και τα υπόλοιπα, προκειμένου να κατασκευαστούν τα υπέροχα αυτά καλύμματα που θα τοποθετηθούν στις Αγίες Τράπεζες και στην Προσκομιδή του Αγίου Βήματος.  
Το πολύ σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα καλύμματα του Αγίου Νεκταρίου θα τα ράψει αφιλοκερδώς η συγχωριανή μας και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Λίνα Μάκκα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο και σε όλους τους δωρητές και αυτής της προσπάθειας.