23/4/16

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ
Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, παρουσία του προκαθημένου της Ελλαδικής εκκλησίας και πλειάδας ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου.Η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη της Ευρυτανίας έγινε προ του Ναού της "Παναγίας" από τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Νικόλαο Σουλιώτη, των τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου, των φορέων και του λαού.
Στη συνέχεια η πομπή έφτασε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ο Δήμαρχος Καρπενησίου προσφώνησε τον νέο Ποιμενάρχη και ακολούθησε αντιφώνηση από τον Μητροπολίτη Γεώργιο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον ιερό κλήρο και τον λαό του Θεού για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι ήρθε στο Καρπενήσι για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί. Χαιρετισμό έκανε και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου.
Ακολούθησε η τελετή ενθρονίσεως εντός του Καθεδρικού Ναού, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου προσφώνησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ο Ηγούμενος Τατάρνης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρπενησίων. 
Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Το φορτίο μου είναι βαρύ και οι δυνάμεις μου πενιχρές, γι΄ αυτό ευχηθείτε και προσευχηθείτε για μένα."
Στην συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο Αρχιεπίσκοπος και αρχιερείς επισκέφτηκαν στο Επισκοπείο τον Γέροντα Πρώην Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και αργότερα στο ΜΟΝΤΑΝΑ, η Περιφέρεια παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Γεωργίου.
Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν ακόμη, ο Βουλευτής της Χ.Α. Απ. Γκλέτσος, ο Δήμαρχος Αγράφων Θ. Μπαμπαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

ΑΞΙΟΣ - ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.