21/6/13

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Σε πανηγυρικό κλίμα η συνεδρίαση του ΙΣΚΕ και η ανακήρυξη του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, σε Επίτιμο Μέλος του

Με ξεχωριστή επιτυχία και παρουσία του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, στη αίθουσα του Ευγενίου Αιτωλού στο Καρπενήσι, τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και συνάμα Ιερατική Σύναξη.
Οι εργασίες της συνεδρίασης ξεκίνησαν με προσευχή και ακολούθησε ο χαιρετισμός του π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, μέλους του ΙΣΚΕ, και εφημερίου του χωριού μας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΙΣΚΕ,
που βρέθηκαν στο Καρπενήσι, προκειμένου να ενημερώσουν τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο, αλλά και για την απόφαση του Ιερού Συνδέσμου να ανακηρύξει Επίτιμο μέλος του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.
Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ, π. Γεώργιος Σελλής, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον επιχώριο Επίσκοπο για την αμέριστο φιλοξενία και την ευκαιρία που του δόθηκε να επικοινωνήσει με τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. “Θέλω να σας ευχαριστήσω” τόνισε ο π. Γεώργιος, «γιατί θεωρώ πως είστε από τους Επισκόπους εκείνους που δεν έχουν ενδοιασμούς απέναντι στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, αλλά κατανοείτε, ότι η ύπαρξη του εις ουδέν αντιβαίνει, εις το έργο της Εκκλησίας μας, και των Επισκόπων, τουναντίον βοηθά το έργο των Κληρικών, από μια άλλη σκοπιά, έτσι όπως την ορίζει το Καταστατικό του. Η ευγενική σας μορφή και η προσήλωσις Σας στην Ορθόδοξη παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας Σας έχει αναδείξει ως έναν από τους Θεοπροβλήτους Μητροπολίτας της Ελλαδικής Εκκλησίας γι’ αυτό θεωρούμε ευλογία και τιμή το ότι ευρισκόμεθα εδώ σήμερα κοντά Σας».
Στην συνέχεια κάνοντας άνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ΙΣΚΕ, ο π. Γεώργιος τόνισε: «Είμαστε όργανο επίσημα ιδρυμένο το 1890, σε μία εποχή κατά την οποία τα δεινά δεν ήταν λιγότερα για τον τόπο μας. Οι πατέρες μας, σαν να ήταν προφήτες, δημιούργησαν τον Σύνδεσμο αυτό για την πνευματική πρόοδο και προκοπή του Ιερού Κλήρου και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφών και συλλειτουργών. Ο  Ι.Σ.Κ.Ε.  δεν είναι απλά ένα συνδικαλιστικό όργανο που «παλεύει» μόνον για κάποια αιτήματα και μάλιστα υλικά. Αφουγκράζεται την γνώμη και την άποψη του Εφημεριακού Κλήρου, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στις Ενορίες και μέσα στην Ελληνική κοινωνία, παρεμβαίνοντας και διεκδικώντας για το καλό των κληρικών μας».
 Τέλος ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΙΣΚΕ, σύμφωνα με την οποία ο Μητροπολίτης Καρπενησίου καθώς και άλλοι Αρχιερείς ανακηρύχθηκαν Επίτιμα μέλη του Ιερού Συνδέσμου, ζητώντας από τον Άγιο Καρπενησίου  να αποδεχθεί την απόφαση και να παραλάβει την τιμητική πλακέτα. 
Ο Δεσπότης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη για την απόφαση του ΙΣΚΕ, για την παρουσία τους στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου καθώς και για την πολύ καλή και πολλαπλώς ωφέλιμη ομιλία του π. Γεωργίου. Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου απευθυνόμενος στους κληρικούς τόνισε «την ανάγκη της συσπείρωσης των μέσα από τον ΙΣΚΕ, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι συνδικάτο αλλά ένας Σύνδεσμος που μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή δυναμική φωνή στους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε μια εποχή που όλοι έχουν φωνή εκτός των ιερέων» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Μετά την ομιλία του Επισκόπου, ακολούθησε διάλογος, κατά την διάρκεια του οποίου τα μέλη του ΙΣΚΕ, π. Γεώργιος Βμαβακίδης και π. Ιωάννης Κατοπόδης, απάντησαν σε ερωτήματα κληρικών, που σχετίζονται με την πρόσληψη νέων κληρικών στις Μητροπόλεις, το εφάπαξ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κληρικοί μας στην επαρχία, το ενιαίο μισθολόγιο και την ανάγκη να αποκτήσει ο ΙΣΚΕ, ένα δικό του ενημερωτικό έντυπο, μέσα από το οποίο θα πληροφορούνται τα νέα και τις όποιες ειδήσεις οι κληρικοί της Ελλαδικής Εκκλησίας.