15/6/13

Εργασίες ανάπλασης στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος και στον περιβάλλοντα χώρο - Βρέθηκε πέτρα με σταυρό και ημερομηνία 1902!!!



 Σε εργασίες ανάπλασης και εξωραϊσμού στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο έχει προχωρήσει το Εκκλ. Συμβούλιο του χωριού μας. Ήδη έχουν δημιουργηθεί νέοι πετρόχτιστοι τοίχοι, πλακόστρωση καθώς και εργασίες εντός του Ναού.
Επίσης έχουν τοποθετηθεί κάγκελα σε σημεία που δεν υπήρχαν πέριξ του χώρου ενώ δρομολογείται και η κατασκευή μιας ωραίας παραδοσιακής πέτρινης βρύσης.
Το σημαντικό στο όλο έργο είναι ότι κατά την διάρκεια των εργασιών, που χρηματοδοτεί το Εκκλ. Συμβούλιο, στο σημείο του παλιού τοίχου, βρέθηκε μια μεγάλη πέτρα που έχει πάνω της σχεδιασμένο ένα σταυρό, το λογότυπο ΙΣ-ΧΡ/ΝΙ-ΚΑ και ημερομηνία 1902, κάτι που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη πέτρα, μπορεί να ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος, όταν στην περιοχή κτίστηκε η πρώτη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, η οποία ως γνωστόν ανακαινίστηκε κε βάθρων το 1957 με δαπάνες του αείμνηστου Δημήτρη Τσιγαρίδα.